ANDRIJAŠEVCI

U sklopu 29. festivala glumca održan Dan domaćina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Lovačkom domu u Andrijaševcima, nedaleko od Vinkovaca, u četvrtak je u sklopu 29. festivala glumca održan Dan domaćina, prvaka Drame splitskoga HNK Filipa Radoša.

"Počašćen sam i laska mi biti domaćinom 29. festivala glumca, festivala koji je posvećen isključivo nama glumcima, gdje je glumac i izbornik festivala i domaćin, srce i duša ovoga glumačkog okupljališta koje traje već gotovo puna tri desetljeća", rekao je Filip Radoš u pozdravnom govoru mnogim kolegicama i kolegama koje je ugostio.

Posebice je zahvalio svim hrvatskim braniteljima zbog kojih se, kako je rekao, predstave Festivala glumca danas gledaju u svim vukovarsko-srijemskim gradovima.

"Sudionikom sam festivala od njegovog početka, daleke 1994. godine, kada sam na 1. festivalu glumca nastupio s predstavom 'Ljubovnici' nepoznatog hrvatskog autora, a na koji sam iz Splita putovao najmanje 15 sati i igrao predstavu u jednoj županjskoj školi, a Županja je tada još bila izložena topničkim napadima", prisjetio se Radoš.

Ovogodišnji, 29. festival glumca, čiji su domaćini Filip Radoš i Grad Vinkovci, završava u subotu dodjelom nagrada. U konkurenciji za nagrade je 19 predstava iz prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije koje je odabrao izbornik, kazališni, filmski i televizijski glumac Davor Svedružić.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini