FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA

U Labinu počinje Shpeena DOX

| Autor: B. Bi.

Festival dokumentarnog filma Shpeena DOX koji se otvara večeras doživio je svoje 5. izdanje. Do 20.srpnja održat će se na već poznatoj lokaciji: Špina u starom gradu Labinu, a festival u 21.30 sati otvara dugometražni, višestruko nagrađivani filmom "Srbenka" Nebojše Slijepčevića. Uslijedit će češki film "King skate", redatelja Simona Safráneka. U petak je na programu biografski dokumentarni film o pulskom ilustratoru Predragu Spasojeviću "Mapa puna snova" Danila Lole Ilića, a večer će zatvoriti koncert Elis Lovrić. U subotu je na programu dokumentarni film Mladena Đakovića- Mlaggia "Gdje si bio četrdeset četvrte?". Slijede filmovi po izboru Zvonimira Jurića, prodekana za nastavu i studente filmskih studija Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. Uz suradnju s

Akademijom, Shpeena DOX će prikazati 4 studentska filma: "Majči" Josipa Lukića, "Žene, žene, žene" Nikice Zdunića, "Doma za Božić" Tomislava Božića i "Kika" Mirne Zgrabljić.

Večer će biti zatvorena kratkim segmentom "Film s nogu" koji će prikazati ukupno tri kratka filma: "Nonoy" "Stakleni čovjek" te animirani film Manivald.

Projekcije svakog dana počinju u 21.30 sati, a u slučaju kiše projekcije će se održati u Kinu Labin.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini