ĐAKOVO

U Godini čitanja Ozvučenje poezije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U povodu Godine čitanja u Hrvatskom domu u Đakovu u petak navečer održan je poetsko-glazbeni program pod nazivom Ozvučenje poezije, koncertno čitanje glazbenica i pjesnikinja Zrinke Posavec i Ane Brnardić. 

Program je organiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija.

Projekt obuhvaća pet gostovanja, u Đakovu je održan nakon gostovanja dvojca Posavec-Brnardić u OŠ Dardi i Gradskoj knjižnici Vukovar dan ranije, a 30. rujna završava u Gimnaziji Sisak. U Đakovu je realiziran uz Gradsku knjižnicu i čitaonicu Đakovo, te Centar za kulturu.

U nešto manje od sat vremena dvije glazbenice i pjesnikinje 'uglazbile' su, 'upjevale' svoju suvremenu poeziju. Dvadeset pjesama izvedenih tijekom 'Ozvučenja poezije' su iz zbirki Vuk i breza i Postanak ptica, Ane Brnardić, te Pjevaj, Molly i Maia Callas se baca u more, Zrinke Posavec. Poeziju su interpretirale uz violinu, koshi – zvono, okarinu, štapiće i vlastiti glas.

Program je to u kojem autorice, Posavec i Brnardić, istražuju veze između poezije i glazbe.

Ozvučenje glazbe spoj je poezije i glazbe, promicanje čitanja, ali i pisanje, čitanje i pisanje poezije, rekla je Posavec koja je s Brnardić iz publike, koju su pozvale na interakciju, dobile poruku kako je ovakav program za đakovačku publiku bila novost, ali i pun pogodak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum