Audioart festival

Tvornica zvuka za srednjoškolce i studente u Rojcu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Društveni centar Rojc (Foto: Arhiva)

Društveni centar Rojc (Foto: Arhiva)


Audioart festival, u organizaciji udruge Kulturban i U.O. P137, te u suradnji sa Savezom udruga Rojca, donosi radionicu "Tvornica zvuka" za srednjoškolce i studente od 15 do 20 godina, koju će voditi trojica skladatelja i instrumentalista: Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz i Nenad Kovačić. Radionica će se održati u Dnevnom boravku Rojca od 10. do 12. listopada od 18 do 21 sat.

Kroz trodnevnu radionicu u trajanju od tri sata dnevno polaznici će se upoznati s osnovama kolektivne glazbene improvizacije te primjenom različitih elektroničkih uređaja koji se koriste za modulaciju zvuka. Radionica nije namijenjena isključivo za školovane glazbenike, već se na jednaki način obraća i samoukim polaznicima. Sudar glazbenih žanrova i muzičkih afiniteta polaznika je dobrodošao upravo zato jer se radionica fokusira na slobodnu kreaciju, intuitivnu kompoziciju s naglaskom na zvučni eksperiment kao polazišnu točku zajedničkog muziciranja.

Ovom radionicom želi se popularizirati eksperimentalna glazba kod mladih i potaknuti ih drugačijim pristupom stvaranju i promišljanju glazbene izvedbe. Prijave su moguće na info.surojc@gmail.com.

Radionica je osmišljena prema konceptu Tvornice zvuka koju su 2016. pokrenuli muzikologinja Davorka Begović i glazbenik i skladatelj Nenad Sinkauz, u sklopu programa Muzičkog salona Kulture promjene Studentskog centra Zagreb te ju provodili kroz projekte udruge KONTEJNER.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of