ZAGREB

Tri nova svjetska hita u izdanju Profila

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakladnik Profil objavio je tri nova naslova s vrha najprodavanijih knjiga u SAD-u, remek djelo američke spisateljice Ann Patchett  "Nizozemska kuća", hit-knjigu povjesničara Reze Aslana "Bog - povijest čovjeka", te triler "Kobna igra" Karen M. McManus.

Reza Aslan (1972.) američki je povjesničar i profesor vjerskih znanosti iranskog porijekla. Član je Američke akademije vjera, Društva biblijske literature i Međunarodnog društva za proučavanje Kurana, a uz to predaje kreativno pisanje na Kalifornijskom sveučilištu u Riversideu. Autor je nekoliko knjiga vjerske problematike, među kojima su najpoznatije "Nema Boga osim Boga - korijeni, evolucija i budućnost Islama" te "Zelot – život i doba Isusa iz Nazareta".

Aslan je uvjerenja da se cijela povijest čovječanstva može ispričati uz pomoć povijesti religija, a svoju tezu razrađuje u hit-knjizi "Bog – povijest čovjeka", u prijevodu Ive Karabaić i Nataše Barac.

Aslan u ovoj knjizi prati razvoj religioznosti, od primitivnog animizma do današnjeg monoteizma, tretirajući pritom svaku religiju sasvim ravnopravno, kao posebne aspekte jedne te iste vjere u Boga, a osobito pažljivo proučava i čitatelju objašnjava korijene religioznog poriva, smještajući ga u svoju teoriju evolucije. Knjiga se našla na top-ljestvicama najprodavanijih knjiga u SAD, ali je izazvala i brojne kontroverze i rasprave, pa je sam autor bio optuživan da je nevjernik. 

"Nizozemska kuća", remek-djelo američke spisateljice Ann Patchett, raskošna je i potresna saga koja se proteže tijekom pet desetljeća. Priča je to o snažnoj povezanosti brata i sestre, kući njihova djetinjstva i prošlosti koju ne mogu ostaviti za sobom, roman o obitelji, gubitku i ljubavi.

Nakon Drugog svjetskog rata Cyril Conroy započne stvaranje carstva nekretnina. Prva demonstracija novostečena bogatstva kupnja je Nizozemske kuće, raskošnog imanja kojim želi iznenaditi suprugu Elnu. Nakon Elnina misterioznog odlaska Cyril živi s kćeri Maeve i sinom Dannyjem. No jednog dana u neobičnu, osebujnu Nizozemsku kuću stiže Andrea, žena koja će uskoro postati njegova nova supruga...

Knjiga je ušla u finale Pulitzerove nagrade, uvrštena je u brojne preglede najboljih knjiga godine uglednih svjetskih medija te je osvojila čitatelje diljem svijeta. Hrvatski prijevod potpisuje Saša Stančin.

"Kobna igra" Karen M. McManus zabavna je, duhovita i napeta priča o srednjoškolcima, svojevrsni nastavak romana "Lažljivac među nama" koji je preveden na 43 jezika i već se gotovo tri i pol godine nalazi na ljestvici najprodavanijih romana za mlade New York Timesa.

Igra istina ili izazov zvuči baš zabavno, zar ne? Na mobitele svih učenika u školi stiže poziv na igru. O onima koji se ogluše na igru i ne pristanu na izazov otkrivaju se najsramotnije tajne, a oni koji pristanu smiješe se s fotografija na kojima dokazuju da su izazov obavili. U napetoj završnici u kojoj se ritam ubrzava, roman se raspliće na potpuno neočekivan i nepredvidljiv način.

Novi roman miljenice domaćih tinejdžera na hrvatski je prevela Andrea Pongrac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater