NAJNOVIJEDANI STVARALAŠTVA

Tradicionalna manifestacija došla do svoje punoljetnosti: U duhu kreativnosti i mašte

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Ove godine na trima radionicama Mali stvaraoci/Piccoli creativi sudjelovalo je 60 djece iz Dječjeg vrtića Maslačak iz Pule, Dječjeg vrtića Medulin i Dječjeg vrtića Petar Pan iz Vodnjana

  

Završnom izložbom otvorenom u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula okončani su ovogodišnji, iznimno plodni 11. Dani stvaralaštva.

Oblici s identitetom

Riječ je o petoj izložbi u sklopu ljetne manifestacije u organizaciji Udruge Art studio, a na kojoj je predstavljen izbor radova s ovogodišnjih radionica za odrasle: Oblici s identitetom, Osnove keramike, Lončarenje, Nakit od keramike, Fuzija stakla, Raku keramika, Mozaik, Sve boje gline i Stratching. Svoje mjesto na izložbi pronašli su i radovi najmlađih, budući da Udruga kroz svoje aktivnosti od najranije dobi djecu odgaja u duhu kreativnosti i stvaralaštva.

Ove godine na trima radionicama Mali stvaraoci/Piccoli creativi sudjelovalo je 60 djece iz Dječjeg vrtića Maslačak iz Pule, Dječjeg vrtića Medulin i Dječjeg vrtića Petar Pan iz Vodnjana. Oni su na završnoj izložbi zasluženo nagrađeni zahvalnicama za sudjelovanje, a zahvalnice za suradnju dobili su i vrtići.

Idejni začetnik manifestacije i predsjednik Art studija Igor Fabris tom je prigodom izrazio zadovoljstvo što su uspješno održani još jedni Dani stvaralaštva u Puli, Vodnjanu, Medulinu, Pješčanoj Uvali, Banjolama i Pomeru budući da je ove godine manifestacija organizacijski bila izuzetno zahtjevna jer se 18 programa održalo na čak 13 lokacija. Ujedno se zahvalio voditeljima radionica Sonji Milotić Šesto, Vesni Jaklin Pantić, Nataši Krajnović, Moniki Petrović i Rinu Banku na predanom radu i uspješnoj suradnji s Art studiom.

Zapažene izložbe

- Iza nas su i zapažene izložbe "Svjetlo i sjena" u prostoru Europskog centra za mir i razvoj nedaleko Augustovog hrama u Puli, godišnja izložba batika u Gradskoj knjižnici i čitaonici te "Pablove žene" u Srpskom kulturnom centru u Istri. Do zatvaranja pulskih podzemnih tunela Zerostrasse može se razgledati izložba Gordane Brborović: "10 godina grafike", podsjetio je Fabris. Izložba u Gradskoj knjižnici i čitaonici može se razgledati do 31. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam