ZAGREB

Teatar &TD sezonu privodi kraju otvaranjem Ljetne pozornice i s tri pretpremijere

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Teatar &TD nakon dvomjesečne stanke 27. svibnja ponovno otvara svoja vrata s izvedbom predstave "Hamlet za svakoga" Sebastina Seidela na novoj Ljetnoj pozornici, a do kraja sezone pretpremijerno će izvesti čak tri nova naslova.

Kako se ističe u najavi, budući da postojeći izvedbeni uvjeti ne zadovoljavaju potrebne kriterije za izlazak planiranih premijera u smislu punog kapaciteta gledališta nužnog za prvo javno izvođenje, Teatar &TD ovu će sezonu završiti s pretpremijerama triju novih predstava koje će premijerno, u punom sjaju, biti izvedene najesen.

Prva pretpremijera, 16. lipnja, potresna je dijaloška drama "Donor" splitskog autora Branka Ružića u režiji nagrađivane redateljice Nine Kleflin. U predstavi glume Dijana Vidušin i Saša Anočić kojemu je ovo, kao i redateljici Kleflin, prva suradnja s &TD-om. Redateljica postavlja intimnu dramu o ljudima koji su prošli ratna stradanja, o onima koje je rat obilježio i promijenio. 

Također nagrađivana autorica i redateljica Olja Lozica vraća se u Teatar &TD nakon pet godina s predstavom "Dobro je ništa" u kojoj se bavi temom depresije u suvremenom društvu. Predstavu nosi četvero mladih glumaca, Deni Sanković, Romano Nikolić, Andrea Špindel i Aron Aleksej Ljevaković. Pretpremijera će se održati 29. lipnja.

Redatelj Marko Juraga nakon gotovo 50 godina na kazališne daske Velike dvorane &TD-a, postavlja kultnu dramu "Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi" autora Toma Stopparda, u kojoj su na tim istim daskama 1971. briljirali Ivica Vidović i Rade Šerbedžija. Dvojicu glavnih protagonista utjelovit će glumci Domagoj Janković i Pavle Vrkljan uz igru Borka Perića, Dominika Čička, Ivana Pašalića te Bernarda Tomića. Riječ je o koprodukciji &TD-a s Aplauz Teatrom, s kojom Tetar &TD u srpnju završava sezonu.

Teatar &TD svoja vrata nakon dvomjesečne stanke zbog epidemioloških mjera sprječavanja širenja koronavirusa otvara već u srijedu, 27.svibnja, s repriznim izvedbama svojih predstava "Hamlet za svakoga", "Važnije polovice" i "Katalonac".

S obzirom na trenutnu situaciju i propisane mjere, Atrij Teatra &TD-a nametnuo se kao  jedan od vanjskih izvedbenih prostora u kojem će publika moći pratiti dvije novije predstave s repertoara, "Hamlet za svakoga" Sebastina Seidela, te "Važnije polovice" autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović u koprodukciji s Teatrom Mašina igre.

"Katalonac", predstava redatelja Ivana Penovića koja posljednje dvije godine svakom izvedbom postavlja nove kazališne standarde, ostaje u svome originalnom prostoru, Velikoj dvorani &TD-a, ali sa smanjenim kapacitetom, kao i ostala dva najavljena reprizna naslova.

Ulaz na sve reprizne predstave za studente je besplatan.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini