prva godišnjica

TEATAR FORT FORNO IZ BALA Rad i djelovanje uz optimizam i kreativnost

Godina koja je iza nas svima je bila iznimno teška i zahtjevna, a posebno nezavisnoj kazališnoj sceni. Unatoč svim poteškoćama, uspjeli smo realizirati tri premijerna naslova – "Putovanje kroz Zbrdazdoliju", "Jedna od sestara" i "U kažnjeničkoj koloniji", sudjelovati na festivalima i izvesti 30 repriznih predstava, vele iz ovoga kazališta

| Autor: Priredila Vanesa BEGIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Na današnji dan obilježava se prva godišnjica postojanja Teatra Fort Forno, čije je sjedište u prekrasnim Balama, koje, kako vele iz ovoga kazališta, pruža sve potrebne uvjete za izražavanje kreativnosti.

Sedam žena

- Godina koja je iza nas svima je bila iznimno teška i zahtjevna, a posebno nezavisnoj kazališnoj sceni. Unatoč svim poteškoćama, uspjeli smo realizirati tri premijerna naslova – "Putovanje kroz Zbrdazdoliju", "Jedna od sestara" i "U kažnjeničkoj koloniji", sudjelovati na festivalima i izvesti 30 repriznih predstava.

Prva je naša premijerna predstava namijenjena najmlađoj publici, "Putovanje kroz Zbrdazdoliju", izvedena na prelijepom trgu Tomaso Bembo u Balama 2. lipnja 2020. Autorski projekt Roberta Raponje predstava je o prijateljstvu, toleranciji, strpljivosti, odgovornosti prema prirodi, zajedništvu, izmaštanom svijetu gdje vladaju ljepota i dobrota. Kroz Zbrdazdoliju vode nas mladi glumci Dominik Karaula i Grgur Grgić, vele iz ovoga Teatra.

Humorna monodrama "Jedna od sestara" autorice Kordelije Paladin i redatelja Roberta Raponje druga je premijerna predstava izvedena u Kazalištu Virovitica 20. lipnja 2020. U ovoj predstavi glumica Katica Šubarić utjelovljuje uloge sedam žena, te promišlja o temama poput ženske ravnopravnosti ili jednakosti te postizanja ciljeva koji su pred nama.

- "U kažnjeničkoj koloniji" Franza Kafke u režiji Vjere Vidov naš je treći premijerni naslov čija je izvedba bila 19. rujna 2020. u Kazalištu Virovitica. U ovoj dramsko lutkarskoj poemi, glumci Nenad Pavlović, Davor Tarbuk, Mihael Elijaš i Silvijo Švast svojom su zaigranošću predstavu uspjeli približiti izvornom predlošku, na razini gotovo dječje nevine i maštovite igre. S našim smo predstavama sudjelovali na Virovitičkom ljetu, Osječkom ljetu kulture, Danima smijeha u Vukovaru, Festivalu slikovnice u Osijeku, Oljkiću i Rujanskom kliku u Osijeku. U našim predstavama imali su priliku uživati mali i veliki posjetitelji u Donjem Miholjcu, Medulinu i Vukovaru. S ponosnom naglašavamo sudjelovanje na 8. festivalu "Afrique Creative", odnosno na "The international festival of theatrical caravans", navode.

Zahvale suradnicima

Ovaj je festival zbog epidemioloških mjera održan online, no to nije spriječilo predstavu "Putovanje kroz Zbrdazdoliju" da bude sudionikom ovog značajnog, međunarodnog festivala u Zagori, Maroko u prosincu 2020.

Iz kazališta upućuju riječi zahvale brojnim suradnicima: Katici Šubarić, Kordeliji Paladin, Vjeri Vidov, Sandi Štrković, Krešimiru Tomcu, Davoru Molnaru, Nenadu Pavloviću, Filipu Severu, Ani Šantar, Darku Čuvidiću, Nini Peručić, Filipu Jurjeviću, Ervinu Lustigu i Leu Vukeliću, kao i Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i Kazalištu Virovitica na suradnji u realizaciji predstava.

- Obilježavajući prvu godišnjicu našega djelovanja, zahvaljujemo svima na suradnji i pomoći. U godini koja je pred nama, svoj rad i djelovanje nastavljamo optimistično i kreativno, zaključuju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of