PROFESORICA IZ POREČA

SUZANA URSIĆ Dobitnica godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga: Uspjeti prenijeti ljepotu glazbe djeci, pogotovo najmlađima, veliki je zadatak

| Autor: Mladen RADIĆ
Profesorica Suzana Ursić

Profesorica Suzana Ursić


Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga ove godine dodijelilo je svoju godišnju nagradu učiteljici klavira Suzani Ursić, koja predaje u Umjetničkoj školi Poreč, s ponosom ističu iz ove ustanove.

Suzana Ursić već 31 godinu radi u Umjetničkoj školi Poreč, prijašnjih godina predavala je solfeggio, od najmlađeg predškolskog uzrasta – glazbeni vrtić i pripremni razredi, do školskog uzrasta - zbor, komornu glazbu i klavir, a danas predaje klavir. Osim što je kao dugogodišnja korepetitorica sudjelovala na mnogim natjecanjima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, te je redovito i sama nastupala na koncertima, gostovanjima, obljetnicama, susretima zborova, ističe se njezin kvalitetan rad s učenicima što je prepoznalo i Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga.

- Učiteljica Suzana Ursić iskazuje iznimne pedagoške rezultate u radu s djecom, stečene kroz bogato iskustvo u višegodišnjem radu s djecom od najmlađeg uzrasta u pripremnom razredu, pa sve do završnih razreda osnovne glazbene škole i priprema za srednju glazbenu školu, kaže ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić.

Suzana Ursić je idejna utemeljiteljica i jedna od organizatora "Dana glasovira" pri Umjetničkoj školi Poreč, koji se održavaju od 2008., a u sklopu kojih kreira zanimljiva događanja kao što su pijanistički recitali, promocije knjiga, seminari, koncerti učenika škole, tematski koncerti, koncertne obljetnice, glazbena okupljanja mladih nagrađivanih pijanista regije i šire, a natjecanje "Pianoforte". "Dani glasovira" osmišljeno je za afirmaciju mladih klavirista, okupljanje vrhunskih klavirista i pedagoga iz cijele Istre i šire, druženje i razmjenu iskustava između profesora klavira koji dolaze iz različitih glazbenih škola Hrvatske i Slovenije.

Učenici profesorice Ursić postižu sjajne rezultate na javnim nastupima, audicijama, mnogim koncertima i gostovanjima, festivalima i županijskim te državnim smotrama mladih pijanista, ispitima, natjecanjima (regionalnim, državnim i međunarodnim) u disciplini glasovir i komorni sastavi. Dobila je i Priznanje za izvrsne rezultate i osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju u školskoj godini 2007./2008., te zahvalnicu za izvrsne rezultate u radu s učenicima. Temeljem rezultata rada 2014. napredovala je i promovirana u zvanje učitelj-savjetnik, što je obnovljeno 2019.

- Omiljena je u kolektivu, puna znanja i iskustva, uvijek spremna pomoći i podržati, uzor je i inspiracija svima. Nakon više od 30 godina učiteljskog posla i dalje s puno ljubavi i žara predaje djeci i prenosi im svoje znanje, razvija ljubav, muzikalnost i maštovitost te se posebno trudi za svako dijete. Stoga smo zahvalni i radosni zajedno s učiteljicom Suzanom, što je njezin rad prepoznat i nagrađen od struke te je upravo ona jedna od pet učitelja u Hrvatskoj odabranih ove godine za Godišnju nagradu HDGPP-a. Godišnja nagrada učiteljici Suzani Ursić, zajedno s Nagradom za najuspješniju školu i najuspješniju ravnateljicu koja je Umjetničkoj školi Poreč dodijeljena 2018. godine, godišnjim nagradama i Oskarima znanja, još jednom potvrđuje izuzetnu kvalitetu rada učitelja i svih zaposlenika Umjetničke škole Poreč, kaže Sanjica Sara Radetić.

- Kroz glazbenu umjetnost najljepše osjećamo svijet oko sebe. Kad nešto toliko jako uraste u vas ono naprosto tjera da nastavi istim putem, postaje velik dio vašeg identiteta i neka vrst utočišta. Kolikogod bile zahtjevne okolnosti i vrijeme u kojima se, osobno i kao društvo u cjelini, trenutno nalazimo, zadržimo veselje, radost i entuzijazam u radu s djecom, upornost i dosljednost. Uspjeti prenijeti ljepotu glazbe djeci, pogotovo najmlađima, veliki je zadatak. U tome će mi i ova nagrada biti veliki poticaj, rekla je profesorica Ursić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom