POREČ

Stratos Quartett u Eufrazijani -  osvježenje na području komorne glazbe i klasičnih kvarteta, a čine ga violina, viola, violončelo i klavir

| Autor: Mladen RADIĆ

Polovica 58. sezone koncerata klasične glazbe u Poreču u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč obilježena je plodnom suradnjom s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb. U petak u 21 sat u Eufrazijani nastupa bečki Stratos Quartett, osvježenje na području komorne glazbe i klasičnih kvarteta, a čine ga violina, viola, violončelo i klavir. Violinu svira Katharina Engelbrecht, violu Magdalena Eber, violončelo Jan Ryska i klavir Mari Sato. Ova su četiri glazbenika višestruki dobitnici nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima te iza sebe već imaju zavidan niz koncertnih nastupa, kao solisti i komorni glazbenici i kao članovi orkestra. U sastavu Stratos Quartetta ubrzo su nakon osnutka 2013. godine primljeni na European Chamber Music Academy (ECMA) kao prvi i jedini klavirski kvartet, što im je omogućilo suradnju s vrsnim komornim glazbenicima i profesorima te nastupe na različitim svjetskim pozornicama. Otada kvartet niže uspjehe kod stručnjaka i publike, što potvrđuju već brojne i važne osvojene nagrade i priznanja.

Kvartet se na osobit način odmiče od klasičnih obrazaca i ostavlja jak dojam na publiku svojim vrlo individualnim pristupom komornoj glazbi. Repertoar koji Stratos Quartett priprema za Eufrazijanu složen je od skladbi Felixa Mendelssohna Bartholdyja, Camillea Saint-Saënsa, Gernota Wolfganga i Antonína Dvořáka.

Ulaznice koštaju 50 kuna, a mogu se kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku od 20 sati na dan koncerta. Moguće ih je rezervirati ili kupiti internetskim putem na rezervacije@poup.hr. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan. Koncerti u Eufrazijani odvijaju se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, pod pokroviteljstvom Grada Poreča-Parenzo, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Istarske županije, Porečke i pulske biskupije te Župnog ureda Poreč, Turističke zajednice Grada Poreča i Austrijskog kulturnog foruma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater