Zatvara 58. koncerte u Eufrazijani

Četveroručna klavirska izvedba za kraj uspješne sezone

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Koncert klavirskog Dua EurAsia u petak, 6. rujna, okrunit će bogatu sezonu 58. Koncerata u Eufrazijani, jednog od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Komorni sastavi različitih veličina – od dua i trija do velikih ansambala, instrumentalne i vokalne izvedbe, renomirani glazbenici i mladi glazbenici s istaknutim talentom – svima je njima Eufrazijana ovoga ljeta ponudila pozornicu.

Duo EurAsia čini tajvansko-kanadska pijanistica Catherine Lan i slovenski pijanist Jure Rozman. Ovaj spoj uspješno premošćuje jaz između tradicionalne europske umjetnosti i sve prisutnije azijske kulture te im upravo ta razlika postaje poput opsesije i izvorom neprekidnog nadahnuća. Oboje aktivno djeluju na Floridi kao koncertantni solisti, pedagozi na glazbenom fakultetu, komorni glazbenici te umjetnički ravnatelji Rosemary Duffy Larson u Fort Lauderdaleu, sve poznatijeg odredišta za nastupe i predstavljanje vrhunskih umjetnika.

Kao Duo EurAsia nastupali su i održali niz uspješnih koncerta u SAD-u i Europi, a ovo ljeto donijelo im je i prvo veće gostovanje u Kini. Budući da oboje imaju bogatu solističku pijanističku karijeru, njihovi se programi uglavnom sastoje od znalački osmišljenih kombinacija pojedinačnih solističkih izvedbi i četveroručnih izvedbi komornog repertoara.

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta od 19 sati. Moguće je ulaznice i rezervirati ili kupiti internetskim putem na rezervacije@poup.hr. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan. Koncerti se odvijaju u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, pod pokroviteljstvom Grada Poreča, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Istarske županije, Porečke i pulske biskupije te Župnog ureda Poreč, Turističke zajednice grada Poreča i Austrijskog kulturnog foruma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater