ZAGREB

Smrtno stradao hrvatski književnik fra Ivan Kramar

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski književnik fra Ivan Kramar smrtno je stradao je u četvrtak u prometnoj nesreći koja se dogodila u Dubokoj Ljutoj kod Dubrovnika, objavili su lokalni mediji.

Kramar je bio gvardijan Franjevačkoga samostana sv. Vlaha u Pridvorju i policijski kapelan Dubrovačko-neretvanske županije. Od njegovog dolaska u Konavle održan je niz kulturnih događaja, a uspio je tamo dovesti milansku Scalu (klavirski trio), Pontanima zbor, zbor Adoro.  Organizirao je i brojne pjesničke večeri. 
 Kao misionar, Kramar je obišao brojne države. Boravio je u Africi gdje se susreo sa siromašnim stanovništvom kojega je, usprkos svim neprilikama u kojem živi, opisao kao sretnog i zadovoljnog s onim što ima. 
 Kramar je rođen je 1967. u Maljinama kod Travnika. Teologiju je studirao u Sarajevu i Zagrebu. Osnovao je Društvo srednjobosanskih pjesnika 2000. i pokrenuo list Vrilo. Bio je član Društva hrvatskih književnika (DHK).
 Osnivač je pjesničke manifestacije "Pjesnici pod platanom", u Pridvorju, u Konavlima. 
 Objavio je knjige: Na oltaru ljepote, Kako smo pobijedili gromove, Kratka analiza modernog ateizma, Kameno more, Čavli zime, Dom od kože, Split i Dvoglasje za samoću (zajedno s Lukom Paljetkom). Pjesme su mu prevođene na talijanski, njemački, engleski, bugarski, kineski. 
Objavljivao u više književnih časopisa u svijetu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom