PETAK U 21 SAT

Rasolovi "Statisti" u galeriji Makina

| Autor: M. Ra.

Otvorenje izložbe fotografija "Statisti" Jasenka Rasola održat će se u petak u 21 sat u Galeriji Makina, Kapitolinski trg 1, a izložba je dio popratnog programa 66. Pulskog filmskog festivala i moći će se razgledati do 8. kolovoza.

Fotografirajući statiste, ljude koji u filmskom kadru ispunjavaju prostor "iza" glavnih glumaca, autor Jasenko Rasol, destabilizira hijerarhiju filmskoga seta po kojoj su oni samo nositelji zadane funkcije. Izvlačeći ih u prednji plan, bilježeći osobne geste ili radnje, premješta ih iz anonimnog kolektivnog prostora u zonu singularnosti. Široko gledano, pozicija statista na filmu, metafora je geopolitičkih odnosa u kojima su veliki dijelovi društva (ili cijele nacije pa i kontinenti) izuzeti iz procesa odlučivanja. No ako razgrnemo gusti političko-kamuflažni oblak unutar kojega nas se uvjerava da tome nije tako, uočavamo kako je svima njima također namijenjena uloga - statista.

"Statisti" su fotografirani na setovima filmova "Ljubav ili smrt", "Zvizdan", "Sve najbolje", "Bijeg do mora" i "Dnevnik Diane Budisavljević".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum