Predstavlja se inozemnoj publici u SAD-u

PULSKI LIKOVNI UMJETNIK Goran Grofelnik izlaže u New Yorku

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA

Grofelnik se njujorškoj galeriji Artifact predstavio s nekoliko slika iz novijeg ciklusa stvaralaštva, a sve u njegovoj prepoznatljivoj maniri; kombinaciji ekspresionističkog crteža figurativnih motiva jakih konturnih linija te ludičkih, postavangardističkih principa u kojima se susreće grafit, street art i primordijalni crtež s uporištem u Neue Wilde stilu

 

Pulski likovni umjetnik Goran Grofelnik ovih se dana predstavlja u New York. Njegovi recentni radovi izloženi su u popularnoj njujorškoj galeriji Artifact. Riječ je o galeriji čiji je cilj promovirati umjetnike koji se izražavaju u raznim likovnim disciplinama; slikarstvu, skulpturi, fotografiji te novim medijma. Smještena je u donjem, istočnom djelu, jednom od najuzbudljivijih dijelova Manhattana, a otvorenje triju samostalnih izložbi među kojima je i Grofelnikova bilo je upriličeno sredinom ovoga tjedna.

Grofelnik se predstavio s nekoliko slika iz novijeg ciklusa stvaralaštva, a sve u njegovoj prepoznatljivoj maniri; "kombinaciji ekspresionističkog crteža figurativnih motiva jakih konturnih linija te ludičkih, postavangardističkih principa u kojima se susreće grafit, street art i primordijalni crtež s uporištem u Neue Wilde stilu, likovnom izričaju s početka 80-ih godina". Godine su to kada je ovaj Puljanin započeo studij slikarstva pod snažnim utjecajem ovog njemačkog slikarskog pravca.

Drugi put u Velikoj jabuci

Inače, ovo je drugo Grofelnikovo predstavljanje u New Yorku. Prvi je put u ovom gradu umjetnik izlagao 2012. godine u galeriji Broadway, gdje se predstavio s dva slikarska rada.

- Galerija Artifact je izuzetna, blizu je svih muzeja, posjećenost je odlična, a radi se mahom o ljudima svih generacija i rasa. Vrlo sam zadovoljan promocijom i prijemom kao i energijom grada, iako se nikad ne bih mijenjao za osjećaj spokoja koji imam doma na Stoji sa svojom ekipom iz Champagnea, duhovit nam je Grofelnikove dojmove prenio njegov kolega likovni umjetnik Vedran Šilipetar.

Brojna predstavljanja

Goran Grofelnik - Grof rođen je 1962. godine u Puli gdje završava osnovnu školu i Srednju školu za primijenjenu umjetnost. Fakultet likovnih umjetnosti završava u Beogradu 1990. godine nakon čega se zapošljava kao profesor likovnih umjetnosti u pulskoj školi Centar. Živi i radi u Puli. Izlagao je skupno i samostalno u zemlji i inozemstvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of