PULA

Pulska klub-knjižara Giardini 2 počinje s aktivnostima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon što je pulska klub-knjižara Giardini 2 u vrijeme zimskih pandemijskih mjera radila samo kao knjižara, ovih je dana započela i svoje klupske aktivnosti te će jedan od najboljih prošlogodišnjih programa, poetsko-glazbena radionica "Pop poet" u ožujku dobiti drugo izdanje.

"S njom započinjemo, nadamo se, dugu klupsku sezonu u sklopu koje će se na tjednoj razini pulskoj publici izmjenjivati već poznati programi 'Nova knjiga među krošnjama', 'Klub u klubu' i 'Slavimo pulske festivale'", izvijestili su iz Kluba Giardini 2.

Klub će ove godine Klub otvoriti i Ljetnu pozornicu na kojoj će od 15. srpnja do 1. rujna nastupati najpoznatiji pisci, urednici, glumci, scenaristi, kazališni i filmski redatelji i glazbenici. Novost je da će se klupska knjižara u tim ljetnim mjesecima preseliti na otvoreno uz Ljetnu pozornicu i tako, dodaju iz Kluba, "oblikovati oazu za Puljane željne knjige i one pasionirane čitatelje koji im dolaze u goste".

Poetsko-glazbena radionica "Pop Poet", kojom počinje klupski program, osmišljena je za skupinu od deset polaznika. Njezino drugo izdanje sastoji se od trinaest susreta, svaki u trajanju od dva školska sata. 

Prvih šest susreta vodit će nagrađivana autorica Dorta Jagić, koja već dugi niz godina vodi radionice kreativnog književnog stvaralaštva i pisanja poezije dok se drugi dio radionice sastoji od sedam susreta, koji će se održati pod mentorstvom mladoga pulskog glazbenika i producenta Marina Morosina. On će polaznicima pomoći da svoje stihove zabilježe kao audio materijal dopunjen različitim glazbenim efektima koristeći program Ableton.

Radionica će se održati u klubu-knjižari Giardini 2, a po potrebi i online. Prezentacija autorske poezije u spoju s elektronskom glazbom i digitalnim obradama snimljenoga teksta bit će upriličena u Klubu-knjižari Giardini 2 po završetku radionice. 

Prva radionica održat će se 12. ožujka, a prijave traju do srijede, 10. ožujka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater