GIARDINI 2

Otvoren novi klub-knjižara u središtu grada: OVO JE PULI TREBALO!

| Autor: Zoran ANGELESKI

U toploj, intimnoj atmosferi unatoč velikom odazivu ljudi, među kojima je najviše bilo ljubitelja knjige i vjernih posjetitelja pulskog Sajma knjige, uz glazbenu pratnju klupskih klavirista Anice Franjul i Carlosa Fagina, danas točno u podne nadahnutim zdravicama svečano je otvoren novi Klub-knjižara Giardini 2, na istoimenoj adresi, na prvom katu u prostoru Udruge Sa(n)jam knjige u Istri.

Sve loše ipak propadne, a ovo ne može

- Već imamo 140 članova, što je za mene nešto nevjerojatno jer smo mislile da ćemo imati sto članova. Očito je velika potreba i želja za ovakvim prostorima. Otkad smo prije desetak dana objavili da će ovdje biti klub, dobili smo toliko podrške i ljubavi od čitavog grada, kolega, knjižara, pisaca, izdavača, čitatelja da smo baš dirnuti. Nazdravljam i posebnom duhu Pule koji se upravo stvarao pod ovim krošnjama tu na Korzu, gdje smo se okupljali, gdje smo se prepoznavali u masi, gdje smo razgovarali o knjigama, gdje smo nosili knjige pod miškom iako ih tada nismo razumijevali, nego više kao znak prepoznavanja. Želim da taj duh prijeđe na ovaj klub, i da ima to zajedništvo i tu ljubav. Nadam se da će se i ovdje roditi bar jedna ljubav, kazala je direktorica pulskog Sajma knjiga Magdalena Vodopija.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kazao je da se ulaskom u ovaj prostor osjeti dobra energija, uz osmjehe na licima.

- Uoči službenog otvorenja, gospodin Miro (Vladimiro Gagliardi op. a.) mi je rekao: "Ovo je Puli trebalo". I drago mi je da smo to doživjeli, kazao je gradonačelnik.

Voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo Ministarstva kulture Mihaela Majcen Marinić rekla je da je ideologija knjige jedina ideologija na koju pristaje. "Molim vas. pomozite i vi, kupujte knjige, učlanite se u klub i čitajte", dodala je.

Čest beogradski gost, pisac, izdavač, prijatelj pulskog Sajma knjige Vladislav Bajac kazao je: "Na svim našim jezicima borimo se na isti način protiv prilično velikog broja ljudi koji ovo ne razumiju. Ali, sve je na ljudima. Pojedinci čine revolucije i velike stvari. Lažna je priča da to rade čitavi narodi. Knjižarski monopoli i duopoli postoje u Beogradu i Srbiji i nisu dobri ni za što, a i ovdje su postojali. Sve loše ipak propadne, a ovo ne može, zaključio je Bajac uz pljesak publike.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of