ZAGREB

Prvi koncert pred publikom Jazz orkestra HRT-a nakon gotovo tri mjeseca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Jazz orkestar HRT-a nastupit će u srijedu, 3. lipnja, prvi put pred publikom nakon gotovo tri mjeseca stanke zbog koronavirusa i to u dvorišnom prostoru HRT-a, a koncert je posvećen glazbenom naslijeđu Buddyja Richa, jednoga od najvećih jazz- bubnjara.  

Riječ je o koncertu iz Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a, a održat će se u srijedu, 3. lipnja, u dvorišnom prostoru Hrvatske radiotelevizije (HRT) s početkom u 19,30 sati, priopćio je u utorak HRT.

Uz Jazz orkestar HRT-a i Mirona Hausera, Richovo glazbeno naslijeđe predstavit će trojica poznatih virtuoza bubnjeva -  Adriano Bernobić, Marko Lazarić i Dušan Kranjc.

Kako je istaknuto, Buddy Rich jedan je od najvećih bubnjara u povijesti jazza, poznat po brzini i spretnosti i iza sebe ostavio je golemo naslijeđe - od jedinstvene bubnjarske tehnike preko vodstva big bandova do aranžmana. Bio je ekstrovertan izvođač koji je složene ritamske obrasce izvodio metronomskom jasnoćom,a jednostavnije linije izvanredno precizno, potekao je iz razdoblja swinga, a s lakoćom se prilagodio i kasnijim stilovima jazza.

Buddy Rich surađivao je s velikanima poput Dizzyja Gilespiea, Theloniousa Monka i Charlieja Parkera, a jedan je od prvih jazz-bubnjara koji je u svoje sviranje i aranžiranje uključio elemente rocka pa je, primjerice, snimao i s Beatlesima.

Budući da je broj posjetitelja ograničen, HRT moli da zainteresirani potvrde svoj dolazak do srijede, 3. lipnja, u 12 sati na e-mail adresu glazba.hrt@hrt.hr.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini