SPLIT

"Prolaznici" Zorana Kolarića u Fotoklubu Split

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba fotografija Zorana Kolarića "Prolaznici" otvara se u subotu, 16. siječnja u Galeriji fotografija Fotokluba Split.

Izložba predstavlja ciklus crno-bijelih fotografija nastalih za vrijeme Kolarićevih posjeta brojnim europskim gradovima, koje tematski povezuje autorova intencija propitivanja i interpretacije odnosa čovjeka i prostora, najavljuje Fotoklub?.

Kako u predgovoru izložbi ističe kustosica Ana Žanko,? ?umjesto egzaltirane šarolikosti i živopisnosti kakva nam se uobičajeno nudi na fotografijama ili razglednicama spomenutih gradova, Kolarićeve fotografske zabilješke tendenciozno su minimalističke.

Čovjek i grad (ili priroda), dodaje, na njima supostoje isključivo kao elementi kompozicije, svjetla i sjene, dok ljudske figure, svoje prolaznike, Kolarić hvata ispred kulisa monumentalnih arhitektonskih zdanja ili u slobodi i nesagledivosti prirode, naglašavajući krhkost jednog naspram stabilnosti i trajnosti drugoga.

Zoran Kolarić rođen je 1971. godine? u Čakovcu, gdje danas živi i radi. Fotografijom se intenzivno bavi posljednjih desetak godina. U svojem je radu usredotočen na uličnu/dokumentarnu fotografiju, portret, akt i plesnu fotografiju.

Sudjelovao je na više od sto skupnih međunarodnih i domaćih fotografskih izložbi. Njegove fotografije nagrađene su više od 50 puta u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita, a može? se? pogledati do 4. veljače.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter