ZAGREB

"Priče iz zatvorske ćelije" premijerno na francuskom festivalu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Dugometražni dokumentarni film "Priče iz zatvorske ćelije", nastao u mađarsko-britansko-hrvatskoj koprodukciji, svoju će svjetsku premijeru imati na festivalu dokumentarnog filma u francuskom Biarritzu FIPADOC, koji se održava od 21. do 26. siječnja.

Dokumantarac mađarskog redatelja i scenarista Abela Viskyja, prikazat će se u srijedu, 22. siječnja, u sklopu međunarodnog natjecateljskog programa, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

To je filmska priča o očevima u zatvoru koji djeci pišu bajke kako bi kroz izmaštane situacije uspostavili prisniji odnos. "Uz Intrigantne životne situacije, film na efektan način propituje slobodu, zajedništvo i obiteljsku povezanost", napominje se u najavi filma.

Film je nastao u produkciji mađarske kuće Proton Cinema te koprodukciji britanske Taskovski films, mađarske Arizona MPS i hrvatske Fade In, uz potporu HAVC-a.

Zvuk su oblikovali Dario Domitrović, Dušan Maksimovski i Dominik Krnjak (Embrio Production), color grading je radio Tomislav Stojanović (Eclectica), a montažu nagledala Morana Ikić Komljenović.

FIPADOC ove godine prikazuje stotinjak dokumentarnih filmova. Održava se drugi put kao međunarodni festival dokumentarnog filma - do 2019. je bio namijenjen svim filmskim rodovima i 31 godinu je nosio naziv FIPA -Međunarodni festival audiovizualnih programa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater