RIJEKA

Premijera posljednje predstave skupine BADco. na Grobničkom polju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Skupina BADco. izvela je u petak na Grobničkom polju premijerno svoju posljednju predstavu "Rad panike", završni dio trilogije nakon predstava "Iskop" i "rePublika u orkestru".

Skupina BADco. prestaje s produkcijom nakon 20 godina djelovanja zbog nedostatka uvjeta za daljnji razvoj i odgovarajućih uvjeta za članove skupine koji bi im pružali sigurnost rada. Skupina je imala nekoliko dogovorenih gostovanja proteklih mjeseci, ali ih je morala otkazati zbog pandemije, a sljedeće godine pripremaju turneju po Južnoj Americi.

Predstava "Rad panike" završni je dio trilogije započete predstavom "Iskop", premijerno izvedene 2018. godine u kući arhitekta Vjenceslava Richtera. Drugi dio bila je izvedba "rePublike u orekstru" u orkestralnoj rupi HNK Ivana pl. Zajca 2019. Trilogija tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima u vrijeme prijetnje klimatske katastrofe, navedeno je u najavi.

Izvođači u "Radu panike" u prvom dijelu predstave kreću se po livadi Grobničkog polja među publikom, a u drugom dijelu, kako pada mrak silaze u iskop šljunka gdje predstava i završava. Njihova izvedba praćena je svirkom puhačkog orkestra KUD-a Sloga iz Ravne Gore, a tekst Gorana Ferčeca gledatelji su mogli pratiti s audio zapisa s interneta putem svojih mobitela.  

Dramaturzi su Tomislav Medak i Nataša Antulov, redatelj Goran Sergej Pristaš a koreografkinja Nikolina Pristaš. Kompozitor je Gordan Tudor, a Goran Petercol dizajner svjetla. 

Predstavu izvode Nataša Antulov, Ana Marija Brđanović, Ema Crnić, Ana Kreitmayer, Marta Krešić, Nikolina Pristaš, Kaliopi Siganou, Evita Tsakalaki i Aleksandra Stojaković Olenjuk. 

Predstava se u organizaciji udruge Drugo more postavlja kao sastavni dio programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of