RIJEKA

Premijera "Intelligenze Artificiali al Wellness" riječke Talijanske drame

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstava Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci "Intelligenze Artificiali al Wellness (Umjetne inteligencije u wellnessu)" premijerno je izvedena u petak u Dram(m)a centru Zajc u Rijeci.

To je završni dio "Trilogije o umjetnim inteligencijama" autora i jednog od glumaca Giuseppea Nicodema. Prva dva dijela su bila "Il bonsai ha i rami corti (Bonsai ima kratke grančice" i "Rider, baka i U.I.".  

Treći je dio komedija kojom se Giuseppe Nicodemo pita što bi se dogodilo kada bi umjetna inteligencija dobila ljudsko tijelo.

Kako je naveo u najavi "život, ljubav i smrt teme su Trilogije o umjetnim inteligencijama iščitane kroz neobičan odnos između novih tehnologija i ljudskih bića, dvaju entiteta koji se razlikuju po (ne)prisutnosti svijesti i prosuđivanja".

U predstavi, koja na zabavan način traga za onim što nas čini ljudskim bićem i onim što čini ljepotu ljudskog života, koriste se i filmski citati o tehnologiji i wellnessu, a ponajviše odgovori koje je na pitanja autora doista dala umjetna inteligencija. Ova nesvakidašnja dinamična komedija puna je obrata, brzih i duhovitih dijaloga, a osim smijeha donosi i pjesmu te zabavne razgovore o životu i algoritmima ljubavi, navodi se iz HNK Zajc.

Uz Giuseppea Nicodema u predstavi glume Leonora Surian Popov i Serena Ferraiulo. Predstava je nastala u koprodukciji s Bonawentura – Teatro Miele iz Trsta. Režiju potpisuju Giuseppe Nicodemo i i Sabrina Morena, scenografiju i kostimografiju Ivan Botički, izbor glazbe Giuseppe Nicodemo, oblikovanje svjetla Predrag Potočnjak, a oblikovanje zvuka Marin Butorac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini