NAJNOVIJESVETVINČENAT

Predstavljanje rezultata Međunarodnog ljetnog kampa


Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu od 2. kolovoza ugošćuje sudionike projekta 4. Međunarodni ljetni plesni kamp koji je pokrenut u Kini 2015. godine.

Sudionici kampa prezentirati će rezultate dosadašnjeg rada i stečenih plesnih vještina večeras u 20 sati u Mediteranskom plesnom centru.

Nakon uspješnih edicija koje su se održavale u različitim dijelovima Kine, ove godine prvi puta kamp je preselio na europsko tlo, u Hrvatsku i Mađarsku. Jedan od najvažnijih ciljeva kampa za plesače jest vratiti se korijenima plesa, istražiti ih i preispitati ples i njegov značaj u današnjem vremenu.

Tijekom boravka u Istri, sudionici kampa svakodnevno razmjenjuju iskustva i znanja uz pomoć vrsnih pedagoga iz Kine (Shi Bo, Ding Lin, Tan Hao), Latvije (Olga Žitluhina), Mađarske (Ferenc Fehér), Poljske (Sylwia Hefczyńska-Lewandowska) i Hrvatske (Martina Terzić i Martina Tomić – suvremeni ples, Koviljka Marečić, Dario Marušić, Zoran Karlić i Branimir Šajina – istarski narodni plesovi i istarski restaurirani plesovi).

Suočavajući se s kulturnim razlikama tragaju za onim što ih povezuje pomoću tijela i pokreta, a kako bi zajedno stvorili nešto novo. Radionice europskih i kineskih tradicionalnih, folklornih i suvremenih formi plesa održavaju se u Mediteranskom plesnom centru, ali i na drugim lokacijama, u prirodi i gradovima Istre (Dvigrad, Hum, Rovinj, Pula, Roč). U suradnji s umjetničkom organizacijom Liberdance jedna od radionica održana je i na lokaciji Rt Kamenjak. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike