ZAGREB

Predstavljanje pojedinosti potpore projekta književnih prijevoda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


ZAGREB, 15. travnja 2020. (Hina) - Agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu EK Kreativna Europa objavila je natječaj za potpore za književne prijevode (Literary Translations Projects, EACEA/05/2020) čije će pojedinosti biti predstavljene putem webinara, najavio je Desk Kreativne Europe.

Desk Kreativne Europe poziva sve koji žele saznati više o Pozivu i postupku da se prijave za sudjelovanje u webinaru, koji će se održati u srijedu, 22. travnja u 10 sati, objavilo je Ministarstvo kulture na svojim mrežnim stranicama.

U terminu webinara bit će pružen sažeti pregled osnovnih informacija o Pozivu, a pojasnit će se i demonstrirati novi proces podnošenja prijava. Prezentacija održanog webinara bit će naknadno dostupna na poveznici, napominje Ministarstvo kulture. 

Sudionike pozivaju da prijave svoje sudjelovanje do 20. travnja na obrascu koji je dostupan na poveznici http://deskkultura.hr/hr/natjecaji/natjecaji/potpora-za-projekte-knjizevnih-prijevoda-2020 te da iskoriste prigodu za postavljanje pitanja unaprijed u za to predviđenom polju obrasca prijave sudjelovanja. 

Sudionike se poziva i da, radi lakšeg praćenja, tijekom webinara sva svoja pitanja postavljaju pisanim putem preko chat boxa smještenog na ekranu lijevo od prezentacije http://deskkultura.hr/hr/dogadanja/webinar-projekti-knjizevnih-prijevoda-2020.

Cilj poziva je podržavati kulturu i lingvističku raznolikost članica EU i država koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Prioriteti poziva su, uz ostalo, poticanje prijevoda s manje rasprostranjenih jezika na engleski, njemački, francuski i španjolski, poticanje prijevoda slabije zastupljenih žanrova poput književnosti za mlađu publiku i poticanje prijevoda i promocija knjiga kojima je dodijeljena EU nagrada za književnost.

Na poziv se mogu prijaviti nakladnici i nakladničke kuće ili organizacije aktivne u sektoru nakladništva najmanje dvije godine, dok se fizičke osobe mogu prijaviti samo u slučajevima samozapošljavanja ili samostalnih poduzetnika.

Rok za prijave je 5. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom