ZAGREB

Predstava "Körpertreffer" CocoonDancea u Zagrebačkom plesnom centru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Njemačka skupina CocoonDance gostovat će 19. i 20. veljače u Zagrebačkom plesnom centru s predstavom  "Körpertreffer", kojoj je cilj pronaći nove, razigrane plesne oblike izražavanja u digitalno doba.

Predstava nastoji odgovoriti na niz pitanja o poimanju tijela i našoj percepciji lica, s obzirom da, kako se ističe u najavi, svakodnevnom uporabom digitalnih medija uočavamo sve veću virtualizaciju i kontroliranu promjenjivost lica koje se nekoć činilo čvrstim središtem našeg identiteta.

"To postavlja pitanje treba li i u kojoj mjeri zadržati tradicionalna razlikovanja izvanjskog i unutarnjeg, prirodnog i umjetnog, pravila i devijacije, ljudskog i životinjskog", napominje se.

Predstava je nastajala tijekom godinu i pol dana u pet radionica održanih 2018. i 2019. s raznim polaznicima, a plesači skupine CocoonDance u tom su interdisciplinarnom projektu udružili snage s glumcima Državnog kazališta u Darmstadtu.

Prvi dio jednosatne predstave govori o pretpovijesti, o stvaranju lica koje predstavlja ljudski identitet izvana, potom slijedi pogled na lice u neumjerenosti medija našeg vremena, a kraj daje utopijski pogled na vrijeme u kojem lice više ne dominira našom percepcijom i komunikacijom, kažu iz Zagrebačkog plesnog centra.

Taj je centar, zahvaljujući programu Doppelpass Njemačke savezne fondacije za kulturu, koji spaja neovisne ansamble i državna kazališta s trećim partnerom, uz Državno kazalište u Darmstadtu i skupinu CocoonDance, postao trećim partnerom u projektu.

Stoga će, kao cjeloviti koreografski nastavak Körpertreffera, u Zagrebu 27. ožujka, hrvatski plesači i plesači skupine CocoonDance premijerno izvesti predstavu "Body Shots", koja potom odlazi i u Darmstadt.

Autori i izvođači su Álvaro Esteban, Hans Christian Hegewald, Robert Lang, Werner Nigg, Susanne Schneider, Stefan Schuster, Mathias Znidarec, a koreografkinja je Rafaële Giovanola.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater