NAJNOVIJEPREMIJERA

Predstava Ivane-Nataše Turković "Fotelje" u Kazalištu Dr. Inat

| Autor: Mladen RADIĆ

Premijera predstave "Fotelje" Ivane-Nataše Turković u produkciji Kazališta Dr. Inat na programu je u subotu u 19 i 21 sat u prostorima kazališta u Društvenom centru Rojc, na trećem katu.

U predstavi glume Vladimir Butković, Maja Tuka, Maja Gregorović, Kristina Lazić i Daria Krepkova. Ideju i režiju potpisuje Ivana-Nataša Turković dok su osim nje za razradu ideje zaslužni i Maja Gregorović, Boris Vincek, Maja Tuka, Vladimir Butković i Kristina Lazić. Glazbu je odabrala Ivana- Nataša Turković, a obradu zvuka potpisuje Boris Vincek. Majstor rasvjete je Saša Stepanović, a mentor je Branko Sušac.

Predstava "Fotelje" nastala je po motivima "Stolica" Eugenea Ionescoa i propituje komodifikaciju pojedinaca, njihovu apatičnost i nedostatak hrabrosti za suočavanjem s neljudskom stvarnošću koja ih definira i okružuje i koju su u konačnici i sami stvorili.

"U apsurdu svakodnevnice, Ionescove smo stolice zamijenili foteljama u kojima se udobno smjestila naša agresivna inercija - naša aktivna neaktivnost. Kad izvlačimo glavu iz pijeska suočavamo se s vlastitim iluzijama i oprečnim pričama bez želje za logikom. Zamišljamo se veliki, veći od života – generalski paradiramo, zamamljujemo ljepotom, carujemo masama, plivamo u slavi svog ega. Oblačimo se lažima i ne vidimo ljude ispod njih. U rečenicama koje započinjemo s Ja nemamo mjesta za Mi. Tu smo, u napuštenom svjetioniku kojem je pregorjela lampa. Olujna je noć, baš kako i priliči. Nešto se meškolji u nama – nešto se budi i traži našu pažnju. Hoće li je pronaći?", piše u najavi predstave.

Predstava je posvećena bivšoj članici Dr. Inata i prijateljici Ivi Radovan.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam