RIJEKA

Posljednja predstava skupine BADco. "Rad panike" 10. srpnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstava skupine BADco. "Rad panike" izvest će se premijerno na Grobničkom polju 10. srpnja kao posljednja predstava ove skupine, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u utorak u Rijeci.

BADco. prestaje s produkcijom nakon 20 godina djelovanja jer, kako je objasnio redatelj Goran Sergej Pristaš, nisu uspjeli stvoriti mogućnost daljnjeg produkcijskog rasta i odgovarajuće uvjete rada za članove skupine koji bi im pružali sigurnost rada. Pristaš je istaknuo da i dalje postoje razlozi za njihovo djelovanje, ali nema uvjeta da bi se ostvarivale složene produkcije.

Ova predstava, rekao je, treći je dio trilogije započete predstavom "Iskop", premijerno izvedene 2018. godine u kući arhitekta Vjenceslava Richtera. Drugi dio bila je izvedba "rePublike u orekstru" u orkestralnoj rupi HNK Ivana pl. Zajca 2019. Trilogija tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima u vrijeme prijetnje klimatske katastrofe, navedeno je.

Autor teksta je Goran Ferčec, dramaturzi su Tomislav Medak i Nataša Antulov, koreografkinja Nikolina Pristaš, kompozitor Gordan Tudor, a Goran Petercol dizajner svjetla. Predstavu izvode Nataša Antulov, Ana Marija Brđanović, Ema Crnić, Ana Kreitmayer, Marta Krešić, Nikolina Pristaš, Kaliopi Siganou, Evita Tsakalaki i Aleksandra Stojaković Olenjuk. Izvedbu prati Puhački orkestar KUD-a Sloga iz Ravne Gore.

Emina Višnić iz tvrtke Rijeka 2020 sa žaljenjem je ustvrdila da hrvatska i zagrebačka kulturna politika nisu bile u stanju osigurati uvjete za djelovanje ove međunarodno ugledne umjetničke skupine. Ocijenila je da je riječ o skupini koja spada u vrh hrvatske izvedbene umjetnosti, ali i šire.

Predstava se u organizaciji udruge Drugo more postavlja kao sastavni dio programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of