ZAGREB

Počinje 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, jedna od najstarijih smotri neprofesijskog filma, počinje u petak online na  https://revija.hfs.hr/, gdje će se besplatno moći pogledati ovogodišnja selekcija. 

U program je uvršteno 15 igranih filmova i 14 dokumentarnih te pet eksperimentalnih i četiri animirana filma koji će se prikazivati do nedjelje 22. studenog u 16 sati, najavljeno je iz Hrvatskog filmskog saveza. 

Sat vremena kasnije počinje online javno žiriranje prema pravilima UNICA-e i dodjela nagrada, što se može pratiti na https://revija.hfs.hr/online-projekcije/. 

U žiriju su redatelji Snježana Tribuson, Matija Pisačić, montažerka Dubravka Premar, filmski snimatelj Silvestar Kolbas i multimedijski umjetnik Goran Škofić. 

Revija jedanput godišnje okuplja autore, teoretičare, predstavnike filmskih organizacija i ostale zaljubljenike u film, kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj svake godine u drugom gradu.

Ove godine to je trebao biti Buzet, no zbog epidemiološke situacije u potpunosti će se održati online.

Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine.

Nacionalnog je karaktera i na njoj sudjeluju filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci.

Žiriranje na Reviji odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e, a ove godine moći će se pratiti online 22. studenog,

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini