ZAGREB

Pobjednički filmovi četiri festivala iz regije na online platformi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pobjednički filmovi Sarajevo Film Festivala, Zagreb Film Festivala, Festivala autorskog filma u Beogradu i Filmskog festivala Herceg Novi predstavit će se online na Proljetnom izdanju tih festivala, od 6. do 15. svibnja, na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba.

U program su uvrštena četiri nagrađena filma, "Konačna sloboda" Sebastiana Meisea, "Oaza" Ivana Ikića, "107 majki” Petera Kerekesa i "Čuvar brata svoga" Ferita Karahana. 

Na inicijativu sarajevskog festivala, prvi put su se kao Mreža festivala Jadranske regije udružila četiri vodeća filmska festivala iz zemalja istog govornog područja. Nakon zajedničkog programa koji su kreirali selektori tih festivala publika je izabrala najbolji film - "Čuvar brata svoga", koji će od 23. svibnja igrati u kinima širom bivše Jugoslavije.

Film "Konačna sloboda" osvojio je Srce Sarajeva (SFF) te Zlatna kolica (ZFF) za najbolji film i Specijalno priznanje FAF-a. "Oaza" je nagrađena Velikom zlatnom mimozom za najbolji film u Herceg Novom i Zlatnim kolicima, a "107 majki" Specijalnim priznanje na beogradskom festivalu.

Na platformi Ondemand.kinomeetingpoint.ba bit će dostupni i razgovori s njihovim autorima.

Mreža festivala Jadranske regije podržana je iz Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini