RIJEKA

Otvorena izložba "Tko je dozvao tišinu" u MMSU Rijeka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Izložba iz zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) pod nazivom "Tko je dozvao tišinu" otvorena je u ponedjeljak u tom muzeju.

Izložba predstavlja izbor radova iz muzejske zbirke, izrađenih u različitim medijima, poput slikarstva, grafike, skulpture, fotografije ili videa, nastalih u vremenskom razdoblju od stotinjak godina.

Radove karakterizira različit likovni, značenjski i idejni pristup, inicirani su specifičnom pobudom, svaki nosi u sebi određenu likovnu, simboličku ili konceptualnu informaciju, ali je biran za izlaganje po tematskom ključu poimanja tišine, navodi se u poratnom materijalu izložbe.

Izloženi radovi Josipa Vanište, Krste Hegedušića..

Ta tišina može biti doslovna, najčešće naznačena praznim otvorenim ili zatvorenim prostorom, bilo da proizlazi iz atmosfere ili se svodi na njeno simboličko poimanje, navedeno je.

"Smjestimo li izložene radove u vrijeme u kojem živimo, u svijet koji je okrenut naglavačke pojavom pandemije izazvanom virusom COVID-19, čitamo ih i tumačimo na izmijenjen način, uočavamo slike, detalje i poruke koje su promijenile smisao. Uobičajene i trivijalne navike poprimile su novu vrijednost, U svijetu kakofonije, tišina je postala vidljiva", stoji u pratećem tekstu.

Izloženi su radovi: Stanka Abadžića, Lovre Artukovića. Vlahe Bukovca, Borisa Cvjetanovića, Tanje Dabo, Vlaste Delimar, Marcusa Doylea, Ivana Faktora, Vladimira Gudca, Krste Hegedeušića, Željka Jermana, Ane Kadoić, Zlatka Kopljara, Ivana Kožarića, Mare Milin, Ivana Posavca, Margarete Renberg, Stjepana Stolnika, Ivana Šeremeta, Frane Šimunovića, Vladimira Udatnog, Josipa Vanište i Mirjane Vodopije.

 Izložba je otvorena do 15. srpnja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of