ZAGREB

Otvoren natječaj za izložbeni program STIFF-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodni studentski filmski festival STIFF poziva vizualne i novomedijske umjetnike da do 1. svibnja prijave svoje radove  na popratni izložbeni program koji razrađuje tematski fokus filmskog programa.

STIFF u svom popratnom programu okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice, s naglaskom na suvremene umjetničke prakse.

Ovogodišnja tema festivala je "Tijelo", pa će i izložbeni program istraživati društveno relevantne načine interpretacije tijela u suvremenom digitalnom okolišu zasićenom slikom.

S festivala, pokrenutog u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, kažu da popratnom multimedijalnom izložbom žele kreirati "posebno auditivno/vizualno, ali i osjetilno iskustvo koje će dodatno istražiti, razigrati i obogatiti temu, izazivajući naše ideje o tijelu i tjelesnosti, propitujući granice i kapacitete tijela kroz njegove stalne i fluidne interakcije s okolinom".

Umjetnici bi trebali prijaviti fotografije, GIF animacije ili video radove te ostale oblike digitalnih radova (video igre, web stranice, aplikacije) koje se bave ili dotiču teme tijela u najširem smislu.  Odabrani radovi biti će izloženi tijekom festivala, koji će se održati od 4. do 7. studenog.

"U kakvom su odnosu tijelo i pokretna slika? Jesmo li mi svoje tijelo ili je ono roba koju nudimo na tržištu rada, ali i u intimnim odnosima? Kako se pozicionirati u svijetu u kojem predmeti imaju veću mogućnost kretanja od ljudi?", neka su od pitanja kojima bi se prijavljeni radovi trebali baviti.

"Festival želi potaknuti pristup tijelu kao produktivnom i kreativnom, tijelu kao procesu čije značenje i kapaciteti variraju ovisno o kontekstu u kojem se nalazi", dodaje se. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater