ZAGREB

Odabrano 10 finalista za Nagradu Fran Galović 2020.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


ZAGREB, 9. rujna 2020. (Hina) - Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Fran Galović za 2020. godinu, od 63 knjige pristigle na natječaj, odabralo je 10 finalista, priopćili su organizatori manifestacije Galovićeve jeseni.

Organizatori ocjenjuju kako se radi o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i identiteta, što je tematsko područje nagrade.

U završnicu natječaja ušli su Gordana Crnković, Mihaela Gašpar, Ena Katarina Haler, Ivica Ivanišević, Andrijana Kos Lajtman, Ivan Lovrenović, Franjo Nagulov, Evelina Rudan, Karmela Špoljarić i Drago Štambuk.

U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za najbolju knjigu u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju. 

Osim u knjižnicama, čitatelji mogu glasovati i preko interneta, slijedeći poveznicu: https://s.surveyplanet.com/g9ZTl44K-x 

Glasovanje traje od 11. rujna do 11. listopada 2020. Svi glasači ulaze u konkurenciju za dobivanje nagrade – knjige kandidata za nagradu.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: Julijana Matanović, Mario Kolar (predsjednik) i Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade Fran Galović 2020. bit će proglašen na zatvaranju 27. Galovićeve jeseni 24. listopada u Koprivnici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater