ZAGREB

Obuljen Koržinek: Aki Rahimovski bio je umjetnik snažnog glasa i velikog srca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U povodu smrti pjevača Akija Rahimovskog, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek poručila je da Rahimovski zadužio hrvatsku glazbenu kulturu te da je njegovim odlaskom, Hrvatska izgubila jedinstvenog umjetnika snažnog glasa i velikog srca. 

"Svojom snažnom energijom i neumornim optimizmom, čak i kad je pjevao balade, Aki Rahimovski je zadužio hrvatsku glazbenu kulturu jedinstvenim interpretacijama i prepoznatljivim vokalom koji će zauvijek ostati u sjećanju mnogih generacija", poručila je Obuljen Koržinek.

Sućut obitelji i prijateljima pjevača i frontmena Parnog valjka, uputila je u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija te u svoje osobno. Istaknula je da je Rahimovski od 1975. godine, kada je s gitaristom i skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Juricom Pađenom i  u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnovao Parni valjak, do kraja je ostao vjeran svom bendu.

U bogatoj, gotovo četrdesetogodišnjoj karijeri Parnog valjka, Aki je otpjevao svih 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma od kojih je „Bez struje: Live in ZeKaeM“ najprodavaniji hrvatski album uživo.

Istaknula je i neke od brojnih mega-hitova Parnog valjka, pjesme „Stranica dnevnika“, „Vrijeme je na našoj strani“, „Uhvati ritam“, „Zastave“, „Lutka za bal“, „Jesen u meni“, „Pusti nek traje“, dodavši da su upravo zahvaljujući jedinstvenom glasu Akija Rahimovskog obilježili naša veselja i naše tuge, zajedničke izlete, obiteljske i generacijske proslave, a ostat će i dalje dio naših života, kao što će biti zauvijek upisane u antologiju hrvatske rock-glazbe.

"Odlaskom Akija Rahimovskog, Hrvatska je izgubila jedinstvenog glazbenika, umjetnika snažnog glasa i velikog srca, stoga u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno, obitelji i prijateljima izražavam iskrenu sućut", poručila je Obuljen Koržinek. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom