ZAGREB

Objavljene nominacije za četvrte nagrade Rock&Off

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Žiri nezavisne novinarske nagrade Rock&Off proglasio je u utorak kandidate u deset kategorija nagrade kojom struka nagrađuje suvremenu hrvatsku alternativnu glazbenu scenu, a najbolji među njima bit će proglašeni 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Proglašenje nominacija za četvrto izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&Off održalo se u studiju Unisona putem YouTubea i Facebook kanala nagrade, a najviše nominacija, po četiri, dobili su pocket palma, Porto Morto te Urban&4. Slijede ih Bad Daughter, Mayales i The Gentlemen s po tri nominacije.

Imena nominiranih u kategoriji Album godine objavio je direktor nagrade Rock&Off Krešimir Blažević. U utrku za tu titulu, među 110 prijedloga, ušli su Bad Daughter s izdanjem "Let Me Panic", Kensington Lima sa "Southbound", Mayales s albumom "Domovina", pocket palma s izdanjem "Atomi", Porto Morto i njihov "Portopop", The Gentleman i "Hide & Seek" te Urban i njegova četvorka s albumom "Lipanj, srpanj, kolovoz".

Pjesma godine četvrtog Rock&Off-a, kako je naveo umjetnički direktor nagrade Hrvoje Horvat, mogla bi postati "Thick" Bad Daughter, "Falling" Jonathana, "Montreal" Mayalesa i Mary May, "Zauvijek" pocket palme, "Vrijeme za čilanje" Porto Morta, "Body or soul" The Gentlemana ili "Sama" Urbana &4, odabrane među 200 prijavljenih.

U kategoriji Veliki prasak godine nominirani su Eric, Fran Vasilić, Matej Milošev, Miriiam i Šiza, a za naslov Koncertnog izvođača godine bore se Jonathan, Mark Mrakovčić, Pips, Chips & Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Urban &4 te z++.

U kategoriji Pop&Off izvođač godine nominirani su Bad Daughter, Mayales, pocket palma, Porto Morto i The Gentleman. Za titulu najboljeg Rap&Off izvođača godine 2021. natječu se Banana Zvuk, Grše, Krankšvester, Podočnjaci i Target.

Voditelj stručne komisije nagrade Aleksandar Dragaš predstavio je nominirane u kategorijama Jazz&Off i Rock&Off izvođača godine, odabranih među 150 ukupno predloženih u te dvije kategorije. Za Jazz&Off izvođača godine 2021. natječu se Damir Kukuruzović Django group, Doringo, Matija Dedić, Šimun Matišić Quintet i Zoran Majstorović&Jazzistra Orchestra. U kategoriji Rock&Off izvođač godine nominirani su Kensington Lima, Šiza, The Strange, Tus Nua i Urban&4.

Za titulu Elektro&Off izvođača natječu se Jan Kinčl & Reggis Kattie, Kozmodrum, Petar Dundov, Plastic Knives i Toni Starešinić.

Dodjeljuje se i posebna Iskonova nagrada publike, za koju publika glasa putem Iskonove platforme, a ove su godine nominirani Bad Daughter, Eric, Fran Vasilić, Jonathan, Kensington Lima, Mark Mrakovčić, Matej Milošev, Mayales, Miriiam, Pips, Chips&Videoklips, pocket palma, Porto Morto, Šiza, The Gentleman, Urban&4 i z++.

Nezavisna novinarska glazbena nagrada Rock&Off dodjeljuje se od 2019. godine, a pokrenuta je kako bi afirmirala i nagradila hrvatsku alternativnu glazbenu scenu koja stvara sjajnu glazbu koja nije dovoljno prepoznata u široj javnosti. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator Unison - Hrvatski glazbeni savez uz koprodukciju KD Tvornice kulture te glavnim sponzorom Iskonom.

Ove godine o nominiranima i nagrađenima odlučuje žiri sastavljen od 89 novinara/glasača iz niza domaćih medija, glazbenih portala, tiskovina, televizija i radija, koji prvo predlaže kandidate za utrku za kipić nagrade Rock&Off, a nakon što je pristiglo preko 2.000 prijedloga, od 23. prosinca do 2. siječnja u drugom je krugu odabrao nominirane u svim kategorijama.

Proglašenje dobitnika za 2021. godinu bit će upriličeno 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum