ZAGREB

Objavljena tri naslova "nove britanske Agathe Christie" Minette Walters

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je tri naslova jedne od najpopularnijih i najprodavanijih britanskih autorica kriminalističkih romana Minette Walters, romane "Ledana", "Kiparica" i "Maska srama", mračne i napete krimiće iz pera "nove britanske Agatha Christie".

Minette Walters britanska je književnica koja od 1992. godine diktira trendove u svijetu kriminalističkih romana. Stranice njezinih knjiga ispunjene su mračnim, zastrašujućim i napetim radnjama, koje su poslužile kao udžbenici svim mlađim generacijama koje traže uzore u svijetu psiholoških romana.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Minette Walters objavila je 18 naslova koji su se prodali u više od 25 milijuna primjeraka diljem svijeta, a prevedeni su na 35 svjetskih jezika. "Da se radi o izvrsnom stilu pisanja s neviđenim obratima potvrđuju i brojne nagrade koje je Minette Walters dobila za svaki objavljeni roman", ističu iz Mozaika knjiga.

Milijuni oduševljenih čitatelja osim u romanima, može uživati u brojnim televizijskim adaptacijama autoričinih naslova. Prema prvih pet romana snimljene su televizijske serije u produkciji britanskog BBC-ija, jedne od najuglednijih RTV kuća u svijetu.

U izdanju Mozaika knjiga objavljena su nova izdanja prva tri kriminalistička romana iz opusa ove spisateljice, "Ledana", "Kiparica" i "Maska srama" u kojima autorica na svojstven način progovara o društvenim problemima.

Romanom "Ledana" u kojem je ispisala prve retke svoga nesvakidašnjega autorskog rukopisa, ta je autorica navijestila jednu uzbudljivu i zanimljivu spisateljsku karijeru. Oduševljeni čitatelji, baš kao i sve njezine kasnije naslove, prepoznali su "Ledanu" kao odličan krimić, a primijetilo je to i Udruženje pisaca kriminalističkih romana John Creasey koje je ovaj roman nagradilo godišnjom nagradom za najbolji kriminalistički prvijenac.

"Kiparica" je drugi roman Minette Walters, a riječ je o mračnom, napetom i neobičnom štivu za koji je autorica nagrađena prestižnom Nagradom Edgar Allan Poe za najbolji kriminalistički roman.

"Maska srama", još jedan veliki hit, također je nagrađen, i to uglednom britanskom nagradom Golden Dagger za najbolji kriminalistički roman. "U vrtoglavo napetom psihološkom trileru, nova britanska Agatha Christie majstorski plete potresnu i jezovitu priču o nasilju u obitelji, o pohlepi i požudi", poručuju iz Mozaika knjiga.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom