ZAGREB

Novi ciklus slikovnica "Mali ljudi, veliki snovi" u izdanju Školske knjige

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Školska knjiga objavila je drugi ciklus slikovnica "Mali ljudi, veliki snovi" španjolske autorice Marie Isabel Sánchez Vegara o životima istaknutih osoba, od znanstvenika do dizajnera i umjetnika, ispričanih na jasan, lagan i živahan način.

Novi serijal knjiga namijenjenih uzrastu starijem od pet godina predstavlja živote Boba Dylana, Brucea Leeja, Jane Austen, Marije Montessori, Amelie Erhart i Audrey Hepburn.

Kako ističe izdavač, slikovnice Sánchez Vegare, uz ilustracije suvremenih umjetnika, poručuju da je doista moguće živjeti svoje snove.

Priča o Bobu Dylanu priča je o ljubavi prema glazbi koja je otkrivena u očevoj trgovini električnim uređajima gdje je prvi put slušao blues i country s radija, a poslije i rock and roll. Slikovnicu je ilustrirao Conrad Roset.

Kombinacija glume i poznavanje borilačkih vještina bili su presudni za uspjeh dječaka rođenog u San Franciscu, a odraslog u Hong Kongu, koji je poslije postao poznat kao Bruce Lee. Inspirativnu priču ilustrirao je Miguel Bustos, dodaje se u priopćenju.

Mnogobrojna obitelj, sedmero braće i sestra i odrastanje u engleskom selu utjecali su na mladu Jane Austen. Odrasla je pišući, a u svojim je romanima dosjetljivo pripovijedala o životima veleposjedničkih obitelji te zahvaljujući njima postala jedna od omiljenijih britanskih književnica. Priču o njezinu djetinjstvu ilustrirala je Katie Wilson.

Maria Montesori od najranije dobi spoznala je koji san treba slijediti. Učenje prirodnih znanosti u školi za dječake dovelo ju je do titule prve liječnice u svojoj zemlji koja se specijalizirala za skrb o djeci. Priču o znanstvenici i doktorici, koja je diljem svijeta otvorila škole Montessori, oslikala je Raquel Martín.

Da se žene protive normama i tradicionalnoj podjeli poslova na muške i ženske, pokazala je i Amelia Earhart. Kao djevojčica, maštala je o tome da poleti kao ptica, a kao odrasla žena, poletjela je na visinu veću od 4000 metara, preletjela Atlantski i Tihi ocean te se na kraju odvažila i na  let oko svijeta. Priču o njoj ilustrirala je umjetnica Maria Diamantes.

Nova serija donosi priču i o glumici Audrey Hepburn. Odrasla je u Arnhemu, u Nizozemskoj, prebrodila nedaće Drugoga svjetskog rata i otišla u London kako bi postala balerina. No, umjesto baletne, osvojila je kazališnu pozornicu i filmsko platno da bi naposljetku postala jedna od najvećih glumačkih legendi. Njezin nepredvidljiv život oslikala je Amaia Arrazola.

Serijal "Mali ljudi, veliki snovi" u svijetu je prodan u više od četiri milijuna primjeraka.

Školska knjiga u prvom je ciklusu objavila slikovnice o Coco Chanel, Zahi Hadid, Fridi Kahlo, Adi Lovelace, Davidu Bowieju i Stephenu Hawkingu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater