DOPRINOS HRVATSKOM PJESNIŠTVU

NAGRADA "TIN UJEVIĆ": PULJANIN DANIEL NAČINOVIĆ MEĐU FINALISTIMA "Akordature" u utrci za prestižnu nagradu

| Autor: Glas Istre
(N. LAZAREVIĆ)

Nagrada "Tin Ujević" dodjeljuje se za doprinose u hrvatskom pjesništvu. Smatra ju se najprestižnijom nagradom u hrvatskom pjesništvu. Ime nosi u čast hrvatskog pjesnika Tina Ujevića

Svečana dodjela Nagrade "Tin Ujević" održat će se u nedjelju, 5. srpnja u rodnoj kuli hrvatskoga književnika Tina Ujevića u Vrgorcu. Društvo hrvatskih književnika napominje kako je na ovogodišnji natječaj za nagradu "Tin Ujević" pristiglo 76 knjiga.

Prosudbeno povjerenstvo u uži izbor izabralo je knjige Božice Brkan "Nemoj mi to govoriti" (Acumen), Alena Brleka "Sang" (HDP), Ane Brnardić "Vuk i breza" (Hena com), Maje Kušenić Gjerek "Džepni vremeplov" (Baltazar), Daniela Načinovića "Akordature" ("Josip Turčinović"), Damira Radića "Ranije" (Vuković/Runjić), Drage Štambuka "Angjeo s bakljom, Atahualpa" (Tonimir) i Nade Topić "Stope u snijegu" (MeandarMedia).

Nagrada "Tin Ujević" dodjeljuje se za doprinose u hrvatskom pjesništvu. Smatra ju se najprestižnijom nagradom u hrvatskom pjesništvu. Ime nosi u čast hrvatskog pjesnika Tina Ujevića. Utemeljena je 1980. godine. Dodjeljuje ju Društvo hrvatskih književnika od 1981. Do 1993. nagrada se dodjeljivala u Zagrebu, a od 1993. u Ujevićevu rodnom Vrgorcu, na dan njegova rođenja 5. srpnja, u sklopu vrgoračke manifestacije "S Tinom u Vrgorcu". 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini