MOSTAR

Mladen Bevanda novi predsjednik HAZU u BiH

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dr. Mladen Bevanda, profesor emeritus, imenovan je u petak za predsjednika Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH, izvijestili su iz ove institucije. 

 Na Skupštini održanoj u Mostaru za prvog čovjeka HAZU u BiH je, između nekoliko kandidata, izabran dr. Bevanda, nakon što je nedavno preminuo višegodišnji predsjednik ove najviše znanstvene i umjetničke institucije Hrvata u toj zemlji dr. Jakov Pehar.

U prvome istupu Bevanda je rekao kako će Akademija u predstojećem razdoblju raditi na jačanju međunarodne suradnje i širenju djelatnosti. 
“Posvetit ćemo pozornost međunarodnoj suradnji naše akademije. To podrazumijeva sudjelovanje u europskim i europskim asocijacijama”, rekao je Bevanda. 

Dodao je kako će Akademija ima planove širiti angažman u različitim područjima djelovanja. 

Dr. dr. Mladen Bevanda rođen je 10. 02.1940. godine u Čitluku u Bosni i Hercegovini. Predavao je kao sveučilišni profesor u Sarajevu i Mostaru. Surađivao je s mnogim časopisima i pedagoškim listovima kao autor, član redakcija i vijeća. Sudjelovao je u brojnim znanstvenim skupovima u BiH i u inozemstvu. Objavio je veliki broj znanstvenih i stručnih radova te knjiga u kojima se bavio uglavnom pedagogijom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum