ZAGREB

Kino Tuškanac: Retrospektiva 'francuskog Scorsesea' Jacquesa Audiarda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Zagrebačko kino Tuškanac u subotu, 12. rujna, započinje retrospektivu 'francuskog Scorsesea' Jacquesa Audiarda, u okviru koje će se prikazati šest filmova tog istaknutog francuskog redatelja i scenarista.

Program je  pod nazivom "Slojeviti likovi Jacquesa Audiarda priređen u povodu projekta Rendez-vous au Cinema 2020, u suradnji s Francuskim Institutom u Hrvatskoj i Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Otvara ga projekcija zatvorske drame "Prorok" (2009; Velika nagrada žirija u Cannesu), naturalistička priča o mladom francuskom kriminalcu arapskog podrijetla koji se uspinje hijerarhijom pariškog zatvora te postupno prerasta u proračunatog i iskusnog mafijaša.

Uoči projekcije uvodnu riječ o Audiardovom stvaralaštvu održat će filmska kritičarka Alemka Lisinski, najavljeno je iz kina Tuškanac.

U nastavku retrospektive bit će prikazano još pet njegovih filmova, "Čitaj mi s usana" (2001; Europska filmska nagrada za najboljeg glumca i glumicu), "Vrlo pritajen junak" (1996; Nagrada za najbolji scenarij u Cannesu), "Hrđa i kost" (2012; Nominacija za Zlatni globus), "Otkucaj kojeg je moje srce preskočilo" (2005; Srebrni medvjed za najbolju filmsku glazbu u Berlinu) i "Dheepan" (2015; Zlatna palma u Cannesu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini