ZAGREB

Kino Tuškanac: Proslava 50 godina filma "Tko pjeva zlo ne misli"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uoči Dana audiovizualne baštine u zagrebačkom kinu Tuškanac, u ponedjeljak 26. listopada, održat će se prigodno događanje kojim se obilježava 50. godišnjica izlaska filma Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli".  

Osim projekcije filma, održat će se i predstavljanje dvije nove knjige o filmu - "Tko pjeva zlo ne misli: Knjiga snimanja" (2019) u izdanju Hrvatskog državnog arhiva i "Tko pjeva zlo ne misli: 50 godina poslije" (2020) u izdanju Hrvatskog filmskog saveza.

O knjigama i filmu razgovarat operna pjevačica i glumica Mirjana Bohanec-Vidović, koja je u filmu odglumila ulogu Ane Šafranek, asistent snimatelja u filmu Ranko Mitić i glumac Tomislav Žganec koji je odglumio malog Pericu.

Bit će tu i filmski redatelj Vinko Brešan, filmski kritičar Mario Kozina, filmski redatelj i arhivist Mladen Burić, te filmska kritičarka Diana Nenadić.

Radnja tog legendarnog filma smještena je na početak druge polovice tridesetih godina dvadesetog stoljeća u Zagrebu. Mlada i privlačna gospođa Ana Šafranek osjeća da vene u braku sa svojim mnogo starijim mužem Franjom, pa ju na izletu u Samobor osvojio galantni gospodin Fulir.

U njega se zagleda Anina starija sestra Mina, neugledna usidjelica, pa se Franjo dosjeti da bi ga bilo zgodno oženiti s njom. Svjedok i tumač tih ljubavno-obiteljskih peripetija je mali Perica, sin Šafranekovih.

Projekcija filma počinje u 20 sati, a ulaz na cijelo događanje je  besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini