ZAGREB

Kino Mediteran organizira live projekcije filmova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Za sve kojima nedostaje odlazak u kino i iskustvo zajedničkog gledanja filmova, Kino Mediteran pokušat će prenijeti dašak kino atmosfere prijenosom filmskih projekcija uživo, koje će u ponedjeljak, 27. travnja otvoriti francuski film “Ona koju zamišljaš” s Juliette Binoche u glavnoj ulozi.

"Iako ništa ne može zamijeniti gledanje filma na velikom platnu, specifična vremena zahtijevaju specifična rješenja, pa kad vi ne možete k nama - eto nas k vama da pokušamo nadoknaditi doživljaj zajedničkog gledanja filma", poručuju iz tog kina.

Kino Mediteran LIVE, za razliku od VOD-a (video na zahtjev), počinje u unaprijed najavljenom, točno određenom terminu, film se neće moći zaustaviti, premotati ni pogledati drugi dan.

Kažu da bi posjetitelji baš kao u kinu, trebali doći na projekciju bez kašnjenja, a kao i u 'pravom' kinu i u virtualnom, posjetitelji mogu očekivati druženje uz glazbu prije i poslije filma.

Pola sata prije početka filma otvorit će se chat koji je za one koji žele, moguć i za vrijeme projekcije, pa 'brbljavci' iz kina napokon mogu komentirati bez da nekome smetaju", dodaju.

Kino Mediteran LIVE otvara svoja vrata 27. travnja u 20 sati, uz francuski film “Ona koju zamišljaš” s Juliette Binoche u glavnoj ulozi usamljene žene koja gubi granice između laži, snova i stvarnosti.

U središtu tog trilera je Claire, 48-godišnja profesorica na fakultetu i razvedena majka dvoje djece. Na internetu ona je 24-godišnja Clara, pripravnica u poduzeću koje organizira modna događanja.

Lažni profil na Facebooku napravila je kako bi mogla špijunirati bivšeg ljubavnika, no uskoro se počinje dopisivati s mladićem Alexom, što stvari čini sve složenijima.

Za prvi LIVE ulaznice će se prodavati po promotivnoj cijeni - 10 kuna, a cijena će inače iznositi 15 kuna, a prodavat će se putem sustava Bizzon. Za početak će ići projekcije dva puta tjedno, a u slučaju većeg interesa otvorit ćemo dodatne termine.

Na stranicama Kina nalaze se detalji o projektu. Zainteresirani trebaju provjeriti brzinu vaše veze na speedtest.net, ulaznica se kupuje do sat vremena prije projekcije, a sat vremena prije projekcije, na email adresu s koje je kupljena ulaznica stići će link i lozinka za pristup streamu. Live stream se otvara pola sata prije projekcije.

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina bila dugo zatvorena, s ciljem da se opremi što više kina i omogući im cjelogodišnji, redovni rad.

Programski se fokusira na aktualne filmske naslove,  najkvalitetnije filmove europske i svjetske kinematografije, te filmove za djecu. Uz distribuciju vlastitih filmova, surađuje sa svim hrvatskim distributerima i velikim brojem filmskih festivala.

Kino Mediteran se još u ožujku prilagodio novonastaloj situaciji, sastavivši listu s 20 'feel good' filmova koji bi u danima izolacije trebali gledateljima popraviti raspoloženje i nasmijati ih, a ponudili su i besplatno gledanje 22 filma prikazana na Festivalu mediteranskog filma Split i nagrađivana diljem svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater