ZAGREB

Kino Istra uživo s filmovima nominiranima za Oscara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Projekt Kino Istra, kojemu je nositelj Motovun Film Festival, ovaj tjedan odlazi u Buje, Buzet, Motovun i Vodnjan, u očekivanju ovogodišnje dodjele Oscara donoseći filmove nominirane za najprestižniju svjetsku filmsku nagradu.  

"Najbolji filmovi zaslužuju biti prikazani u punom sjaju – na velikom platnu, u kino-dvorani. Zato Kino Istra, nakon tri on-line izdanja, u gradove Istre donosi projekcije uživo – po jednu za školski uzrast i jednu za sve ostale", ističu organizatori.

Uz filmove za djecu prikazat će se "Još jedna runda“, danski hit, višestruki pobjednik nagrada Europske filmske akademije, "Quo vadis, Aida“, priča o zločinu u Srebrenici bosanske redateljice Jasmile Žbanić, – oba nominirana za najbolji strani film – te "Zemlja nomada", koja konkurira za film godine.

Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kroz cijelu godinu. Projekcije će se održavati u dvoranama i na otvorenom, sve s ciljem da se popularizira gledanje filmova na velikom platnu, uz uvažavanje preporučenih epidemioloških mjera.

"Prvenstveni cilj je da velika platna stignu u sredine u kojima rijetko gostuju, te da se program temelji prije svega na europskim filmovima", ističe se u najavi.

Projekt je dio pilot programa Europske komisije "Kina kao inovativni centri lokalne zajednice“, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar i Istarska županija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini