ZAGREB

Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti glumice Mire Furlan

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u povodu smrti glumice Mire Furlan istaknuvši da će njezin doprinos filmskoj, kazališnoj i televizijskoj umjetnosti ostati trajno zabilježeni, a mnoge njezine uloge pamtit će generacije publike.

Mira Furlan ulazi u red naših umjetnica koje su ostvarile zavidnu karijeru kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, a talent i svestranost jednakom je kvalitetom pokazivala na kazališnim daskama, u filmu i na televiziji, istaknuo je Jandroković.

"Pamtit ćemo je po brojnim filmskim ostvarenjima i serijama, poput 'Velo misto', 'Kiklop', 'U raljama života', 'Otac na službenom putu'... Njezina karijera i doprinos filmskoj, kazališnoj i televizijskoj umjetnosti ostat će trajno zabilježeni, a mnoge njezine uloge pamtit će generacije publike", stoji u izrazima sućuti predsjednika Hrvatskog sabora.

Istaknuta kazališna, filmska i televizijska glumica Mira Furlan umrla je u srijedu u 66. godini.

Mira Furlan rodila se 7. rujna 1955. u Zagrebu, gdje je diplomirala 1978. glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Iste je godine postala članica  HNK-a u Zagrebu, gdje je ostvarila više zapaženih uloga, za koje je višestruko nagrađivana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini