ZAGREB

Izložba studenata u okviru ovogodišnjeg Bijenala slikarstva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U okviru popratnog programa ovogodišnjeg Bijenala slikarstva zagrebačka Galerija Šira predstavlja od ponedjeljka, 25. listopada, izložbu radova studenata Slikarskog i nastavničkog odsjeka zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

Svoje će radove do 7. studenog izložiti Danijel Tomić, Sara Mićković, Katarina Kocijan, Ana Pintarić, Krešimir Čuvalo, Filip Stolnik, Marko Tročak, Marina Popović i Monika Sinković.

Bijenale slikarstva, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, nacionalna je likovna manifestacija posvećena bilježenju scene i pomaka u mediju slikarstva, pokrenuta s idejom predstavljanja trenutnog stanja hrvatskog slikarstva i sučeljavanja s aktualnim europskim slikarskim praksama. 

Hrvatska selekcija predstavlja široki presjek generacija koje aktivno oblikuju slikarsku scenu, a tu je i tradicionalna izložba inozemnih autora kojom se, prema konceptu gostujućeg kustosa, predstavlja presjek slikarske scene jednog europskog grada.

Ove su godine to irski umjetnici koji žive i rade u Dublinu. U sklopu tog gostovanja za subotu je u prostoru Kluba HDLU najavljena panel diskusija "What is it to paint (in) a city?“, zamišljena kao ekstenzija gostujuće izložbe "Dubliners“, nastale prema koncepciji Marka Cullena i Gavina Murthyja.

Govornici će biti kustosi izložbe, a referirat će se na pitanja koja postavlja i sama izložba, što u današnje vrijeme znači predstavljati izložbu radova umjetnika iz neke određene zemlje ili kraja, što takva izložba govori (ili može reći) o gradu, o njegovim ljudima, kakvu sliku daje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater