ZAGREB

Izložba "Plavo - ženske perspektive" otvora se  20. listopada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Skupna izložba jedanaest autorica koje povezuje motiv plavog u medijima crteža, slika, fotografije i instalacije pod nazivom "Plavo - ženske perspektive", otvara se u utorak u Zbirci Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter, priopćili su organizatori izložbe.

Riječ je o gostujućoj izložbi iz programa ISO - Izložbenog salona Izidor Kršnjavi kojom je drugu godinu zaredom, zahvaljujući suradnji s kustosicama Koraljkom Kovač i Majom Strgar Kurečić, trebao biti obilježen Međunarodni dan boja 21. ožujka, no izložba je odgođena zbog lockdowna i potresa koji je oštetio ISO i Školu primijenjene umjetnosti.

Na izložbi "Plavo - ženske perspektive" svojim će se radovima predstaviti Gordana Bakić, Andrea Pavetić, Lea Popinjač, Petra Lidia Ševeljević, Marta Živičnjak, Koraljka Kovač, Maša Bajc, Rebeka Legović, Petra Slobodnjak, Vladimira Spindler i Maja Strgar Kurečić. 

U katalogu izložbe Višnja Slavica Gabout ističe kako na ovoj izložbi jedanaest različitih autorskih osobnosti povezuje gender pogled, pogled na svijet sa stavom, iz osviješteno ženske perspektive.

"To znači da zajednički nastup ovih autorica, unatoč svim autorskim i rukopisnim suprotnostima, kao i izričajnim razlikama, ovdje ima zajedničku potku i zajednički diskurs, povezujući izrazite umjetničke individualnosti u neočekivanu cjelinu i intrigantno zajedništvo. U vizualnu komunikaciju, suglasje i medijski razgovor", istaknula je Gabout.

Izložba "Plavo - ženske perspektive" prva je iz programa ISO nakon lockdowna, a do kraja godine Zbirka Richter ugostit će još tri izložbe obogaćene dodatnim programima, radionicama i razgovorima s umjetnicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini