SRIJEDA U GALERIJI HUIU

Izložba "Cymatilis" Katje Klibe

| Autor: L. BAGAR

Sutra u 20 sati u Galeriji HUiU – Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika u Puli (Zagrebačka 27) otvara se izložba skica i šablona Katje Kliba "Cymatilis".

Riječ je o jednom od projekata Katje Kliba, koja na izložbi predstavlja THeCo art- tekstilno/eko friendly/reciklažno/reuse/ DIY/ manufakturnu izradu dekoracija. THeCo se bavi vizualnim identitetom - od privatnih prostora pojedinaca do raznih interijera i eksterijera te dekoriranjem raznih događaja i festivala. Većina materijala, poput skica, uzoraka, tekstilnih šablona, test materijala koji nastaju prije i nakon odjevnih i tekstilnih produkta, bit će prvi put izloženi na izložbi "Cymatilis" koja je inspirirana vibracijama, valovima i morem, odnosno vodom. Na izložbi će autorica prikazati put od skice do nastanka sitotiska šablona koje će djelom prikazati na tekstilnim printevima, dok je drugi dio izložbe test istih skica i ilustracija u funkciji dekoracija.

Katja Kliba je interdisciplinarna autorica rodom iz Pule. Godine 2012. diplomirala je Dizajn odjeće i tekstila u Ljubljani te se skoro dva desetljeća bavi odjevnim i tekstilnim dizajnom. Jedna je od suosnivača HUiU-a te je članica Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum