ZAGREB

Hrvatski umjetnici na festivalu audiovizualne umjetnosti u Parizu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Festival audiovizualne umjetnosti Međunarodni susreti Pariz / Berlin, koji predstavlja radove umjetnika iz različitih dijelova svijeta, održava se u Parizu od 25. veljače do 1. ožujka, a ove godine u okviru kulturnog programa tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU na njemu sudjeluju i hrvatski umjetnici.

Međunarodni susreti Pariz/ Berlin (Les Rencontres Internationales Paris/Berlin) održavaju se u auditoriju Louvrea i Grand Palaisa, u Goethe-institutu, Švedskom institutu i u prostorima Cite international des Arts, a program obuhvaća projekcije dugometražnih i kratkometražnih filmova, projekcije video radova, digitalne umjetnosti te razgovore i okrugle stolove s umjetnicima, kritičarima i publikom, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Ovogodišnje izdanje festivala ponudit će, u nazočnosti umjetnika i redatelja iz cijeloga svijeta, jedinstveni međunarodni program koji će okupiti 107 radova iz 33 zemlje, od kojih se većina prikazuje premijerno: video projekcije, predstave i koncerti, kao i okrugli stolovi i tribine u nazočnosti djelatnika različitih umjetničkih centara i muzeja, umjetnika, kustosa i istraživača koji će raspravljati o svojim iskustvima i razmišljanjima o novim audiovizualnim praksama i njihovim izazovima.

Na susretima, u okviru kulturnoga programa predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, sudjeluju hrvatski umjetnici Mate Ugrin s filmom "Prazni sati" i Ana Hušman s filmom "Soba za dan", a na okruglom stolu  o suvremenim audiovizualnim praksama sudjelovat će kustosica Leila Topić iz Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba, ističe se u priopćenju.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini