ZAGREB

HPM poziva na virtualni posjet muzeju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatski povijesni muzej (HPM) poziva posjetitelje da ga, s obzirom na epidemiju koronavirusa i posljedice potresa, posjete virtualno.

Muzej poziva znatiželjne da istraže muzejske online sadržaje, prisjete se prijašnjih izložaba poput "Sjećanja na 20. stoljeće" i "Borbe za pravicu".

Na mrežnoj stranici muzej će obaviješćivati o svojim najnovijim događajima, a dostupna je i posebna mrežna stranica nastala u povodu obilježavanja 100. obljetnice od početka i završetka Prvog svjetskog rata "Bez ruma nema šturma!".

Na toj se stranici, navode iz Muzeja, mogu pronaći zapisi iz ratnoga dnevnika Stjepana Kolandera, nastali tijekom Prvog svjetskog rata.

Zainteresirane se poziva da istraže sadržaje na muzejskim mrežnim stranicama i društvenim mrežama, jer, ističu, na njima svakodnevno pripremaju i objavljuju zanimljivosti iz prošlosti, informacije o muzejskim predmetima i obljetnice.

Muzej priprema i edukativne sadržaje, virtualne šetnje dosadašnjim izložbama, a posjetitelji stranica, navodi, mogu se uključiti u edukativne igre, poput kvizova, slaganja memoryja i puzzli te foto-igre Muzejskog makeovera.
 "Pratite nas, priključite nam se, zabavite se i – zapamtite #ostanidoma", poručuju iz Hrvatskoga povijesnog muzeja.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum