ZAGREB

HPB i HAVC potpisali ugovor o poslovnoj suradnji 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji i osiguranju uvjeta za financiranje audiovizualne proizvodnje.

HPB je za financiranje audiovizualne proizvodnje do 31. prosinca 2023., u skladu s razdobljem trajanja obaju programa državne potpore koje dodjeljuje HAVC, osigurala ukupni godišnji iznos od 100.000.000 kuna, priopćeno je.

Predviđeno je do 50.000.000 kuna za financiranje projekata za domaću proizvodnju sukladno Programu selektivne državne potpore te isto toliko za financiranje projekata za stranu proizvodnju – Filming in Croatia.

Kreditni proizvod namijenjen je financiranju troškova projekata koji su pri HAVC-u aplicirali za odobrenje sufinanciranja i to do visine odobrene potpore temeljem odluka Audiovizualnog vijeća i Ugovora o sufinanciranju za Program selektivne državne potpore, odnosno Rješenja o jamstvu za Program automatske državne potpore.

Christopher Peter Marcich, ravnatelj HAVC-a, rekao je da je ta suradnja novi korak koji omogućava kreditno financiranje projekata koje HAVC podupire, čime hrvatskim producentima osiguravaju financijsku sigurnost tijekom same proizvodnje filmova te bolje pregovaračke pozicije u ostvarivanjima međunarodnih koprodukcija. 

"Drago nam je da je HPB kao hrvatska banka prepoznala potencijal audiovizualnog sektora. Vjerujemo da će ova suradnja doprinijeti daljnjim uspjesima naših filmova te Hrvatsku učiniti još poželjnijom lokacijom za snimanja", dodao je.

Iz HPB-a kažu da su iznimno smo ponosni što i na ovaj način sudjeluju u promociji popularnosti Republike Hrvatske kao prepoznatljive filmske lokacije. "Naš filmski turizam doživljava pravi procvat a jedan od najznačajnijih pozitivnih učinaka filmskog turizma je privlačenje turista u destinaciju i izvan sezone", ističu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum