SPLIT

Grašo za blagdan sv. Dujma snimio koncert na praznom Peristilu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Povodom blagdana sv. Dujma grad Split i ?gradska ?Turistička zajednica u suradnji s Dalmacija koncertom? svojim građanima daruju koncert Petra Graše koji se za ?tu priliku snimao na praznom Peristilu.

??Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u priopćenju podsjeća kako će tradiocionalna splitska Fjera ove godine izostati?, "sveti Dujam će se proslavit?i bez šušura, okupljanja, procesije i mise na Rivi, ?kao i ?tombule?, Sajma Sudamje, bez velikog koncerta i vatrometa, bez svega što ?su građani godinama činili u zajedništvu".

?"Ove će godine biti drugačije nego ikad dosad, no unatoč tome vjerujem kako će se blagdan našeg sveca zaštitnika proslaviti u našim srcima i u našim obiteljima. Svim Splićanima, ali i svim gledateljima Hrvatske radiotelevizije, na dan svetog Dujma darujemo koncert Petra Graše s Peristila. Iako smo prisiljeni biti fizički razdvojeni, budimo zajedno u četvrtak ?na?večer ispred malih ekrana u ovoj neobičnoj, drugačijoj i vjerujem lijepoj proslavi?", poručio je gradonačelnik.

Grašo: Ja sam dijete Splita

?Petar Grašo je nakon koncerta izjavio da je dijete Splita, ?da je ?Split? njegov? dom bez obzira što posljednjih dvadesetak godina jako malo boravi u njemu. ?Dodaje da nije bilo specifičnih okolnosti ?i on bi nažalost i na ovog svetog Duju bio van Splita. No kako to obično biva, ?kaže Grašo, ?drugačije okolnosti diktiraju nekakav drugačiji životni plan, pa se tako dogodio jedan od najčudnijih i na nekih način najljepših koncerata u ?njegovoj karijeri, a opet koncert bez ijednog čovjeka u publici.

?"Da mi je netko rekao prošle godine kako ć?u? svirati pred praznim Peristilom i biti najviše počašćen mislio ?bi da je to nemoguće, no s obzirom na događanja proteklih mjeseci, iznimno ?sam? sretan i počašćen ovom prilikom kakvu rijetko tko ima?. Sretan sam što imam privilegiju u svom gradu, na jednom od najljepših trgova na svijetu, održati koncert i pokloniti ga i svom Splitu i svim ljudima koji će u četvrtak ?na?večer biti u svom domu, pred malim ekranima. Ovo je koncert optimizma, koncert svjetla i koncert slavlja. Radovali smo mu se, nekako nam se čini da vidimo svjetlo na kraju tunela u kojem smo svi bili protekla dva mjeseca?", poručio je Grašo. 

Koncert će se emitirati na blagdan svetog Dujma, u četvrtak 7. svibnja, na drugom programu Hrvatske radiotelevizije. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of