DRNIŠ

GOODfest u Drnišu od 21. do 25. srpnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kazalište Moruzgva i Turistička zajednica grada Drniša po drugi puta organiziraju kazališni festival GOODfest, koji će od 21. do 25. srpnja Drniš pretvoriti u top destinaciju za uživanje u kazališnoj kulturi, glazbi i bogatoj gastro ponudi, najavljeno je u ponedjeljak.

Festival u četvrtak, 21. srpnja, otvaraju Igor Mešin i Rene Bitorajac, kreativni duo kazališnog projekta 'Luda Kuća', a pred publikom u Drnišu izvodit će predstavu "Idemo uživo" koja je interaktivnog karaktera i otkriva dobre i ne tako dobre strane njihovog posla.

Dan kasnije, u petak 22. srpnja, na pozornicu dolazi Joško Ševo s monodramom "Govorite li hrvatski?". Trećeg dana festivala na rasporedu je "Komušanje mozga", priča o  društvenoj stvarnosti, životu te pokušajima preživljavanja u današnjim uvjetima u izvedbi Stojana Matavulja.

U Drniš dolazi i Kerekesh Teatar sa svojom predstavom "Ja, trudnica" koja prati zgode i nezgode blaženog stanja, kao i popratna znatiželjna pitanja koja s njime dolaze. Za kraj, Kazalište Moruzgva donosi novu predstavu "Čudo" autora i redatelja Ivana Lea Leme, nastavak dviju prethodnih uspješnica, cabareta "Preko veze" i "Vla Vla Vlajland cabareta", čiji glavni lik, čistačicu i zdravorazumsku heroinu Vlajnu, tumači Ecija Ojdanić.

Organizatori GOODfesta najavljuju i bogatu gastro ponudu, te brojne glazbene sastave. Najmlađi uzrasti, od 6 do 12 godina, moći će uživati u radionici za djecu pod vodstvom glumice Petre Radin.

"GOODfest se vraća u grad, na što smo posebno ponosni. Turistička zajednica Grada Drniša i Kazalište Moruzgva radili su marljivo i ove godine kako bismo pripremili najbolji kazališni festival u Šibensko-kninskoj županiji",  poručila je direktorica drniške TZ Ivana Menđušić.

Zahvalila je brojnim partnerima koji su i ove godine podržali festival, kao i Turističkoj zajednici Šibensko-kninske županije, županiji Šibensko-kninsko te gradu Drnišu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of